2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Újabb posztot kaphat a fővárosban a bukott Gál J. Zoltán

Karácsony Gergely a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ igazgatósági tanácsába ajánlja főtanácsadóját, a nemrég elbukó kampányfőnökét.

Újabb posztot kaphat Gál J. Zoltán, Karácsony Gergely főtanácsadója Budapesten. Szerdán kerül a Fővárosi Közgyűlés elé az a főpolgármester nevével fémjelzett javaslat, amelyet ha elfogadnak a képviselők, az MSZP egykori országgyűlési képviselője,

Gyurcsány Ferenc korábbi államtitkára a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. (BFVK) igazgatósági tagja is lenne.

Gál J. Zoltán megbízatása a kontraktus alapján 2021. október 28-tól 2024. november 15-ig, tehát a következő önkormányzati választásokig tartana.

Rendszer-visszaváltoztatás a Városházán

Karácsony Gergely hivatalba lépése óta több olyan politikus is pozíciót kapott a fővárosban, aki 2010 előtt a szocialista-liberális kormányzatokban töltött be kulcspozíciókat. Így került be Draskovics Tibor, Lakos Imre, Handl Tamás és Katona Tamás mellett ismét a vérkeringésbe az a Gál J. Zoltán, aki 2018-tól kezdve egészen az október 8-i bejelentésig (ekkor lépett vissza Karácsony az ellenzéki miniszterelnök-jelöltségétől Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester javára – a szerk.) segítette a főpolgármester nem túl sikeres kampánysorozatát.

A Mandiner egy korábbi cikksorozatában felidézte a politikus-újságíró eddigi pályafutását:

ebből kiderült, Gál. J. édesapja, idősebb Gál Zoltán kifejezetten jó kapcsolatot ápolt Apró Piroskával, Gyurcsány Ferenc anyósával. Gál J. újságíróként kezdte a pályafutását (volt többek között a Vasárnapi Hírek főszerkesztője és a Népszava főszerkesztő-helyettese is). Politikai karrierje – édesapja közbenjárásának köszönhetően –

Medgyessy Péter mellett kezdett el formálódni. 2002-től kormányszóvivőként kormányzati pozíciót is elvállalt, majd a Gyurcsány-kabinet államtitkára lett.

Gál J. Zoltán kampányvezetői lemondása ellenére a mai napig fontos pozíciót tölt be a Városházán. Egyszer a főpolgármester úgy nyilatkozott főtanácsadójáról: soha nem volt még olyan ember, aki számára elmondható beszédet írt volna, „Gál J. ebben unikális”.

 

Ellentmondások a Pesti úti idősotthonból

 

Ugyancsak megírták, 2020. április 20-án a főpolgármester főtanácsadója lementetett egy írást a számítógépére, a Pesti úti fővárosi fenntartású idősotthon vezetőjének levelével dolgozott.

Karácsony állítása szerint Gál J. azért nyúlt bele Skultéti József intézményvezető levelébe, mert az e-mailt át kellett konvertálni PDF formátumba. Az üzenetet azonban azóta sem láthatták, Skultéti pedig csupán annyit nyilatkozott az ügyben, hogy valóban kiküldte az ominózus levelet, de azt nem erősítette meg, hogy önállóan ő is írta azt.

Gál J. közbelépése azért keltett nagy figyelmet a sajtóban (a koronavírus-járvány első hullámában a Pesti úti intézményben alakult ki súlyos gócpont – a szerk.),

 

mert Skultéti tájékoztatásai ellentmondtak egymásnak.

Az április 11-én nyilvánosságra került, a Fővárosi Kormányhivatalnak címzett dokumentumban ugyanis az intézményvezető arról írt, hogy „az intézmény egészségügyi ellátásában az orvosi ellátás továbbra sem biztosított (mellékleten küldöm az ÁNTSZ alátámasztó tegnapi, ismételt ellenőrzési jegyzőkönyvét)”, majd hozzátette: „a járványügyi zárlat alá helyezett otthonnak (határozat mellékelve) nincs orvosa és védőruházata!”.

A Gál J. által „közvetített” dokumentum alapján viszont az orvos szerint „intézményünkben az ellátottak ápolása, a szolgáltatóval kötött szerződésnek megfelelően az orvosi felügyelet mindvégig biztosított volt”.

Forrás: Mandiner

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató