2021. december 02. - Melinda, Vivien
EUR : 364.35
USD : 321.69
Időjárás ikon

Márki-Zay reagált a saját leleplezésére: nem biztosítással, hanem telefonszolgáltatással foglalkoztam Kanadában

„Öt hétig voltam házaló ügynök, de az is Kanadában” – mondta a Hvg.hu kérdésére Márki-Zay Péter. 

Mint ismert, a moslékkoalíció közös miniszterelnök-jelöltje kihozott olyan anyagokat, amit újságcikkekből és a Wikipedia-ról van összeállítva, de ő azt állította, hogy a Fidesz akarja lejáratni a DK-n keresztül.

Márki-Zay tagadta, hogy

biztosítási ügynök lett volna Kanadában, „telefonszolgáltatással foglalkoztam”.

Azt is mondta, mivel a céghez semmi köze, nem is lehetett semminek a „haszonélvezője” sem, továbbá semmilyen pénz „kiáramoltatásában” nem vett részt, pénzmosásban pedig pláne nem, ezek hamis vádak. Azt is hangsúlyozta, hogy mindettől teljesen független volt az említett ösztöndíj, amit a felesége kapott annak idején.

A nyilvánosságra hozott dokumentum három személyre és az ő Márki-Zayhoz való viszonyukra koncentrált. Az egyik személy a saját felesége, Vincze Felícia bába-szülésznő.

A másik személy H. György, akit az irat „fényevőként” határoz meg, és a dokumentum szerint úgy kapcsolódik Márki-Zayhoz, hogy amerikai tartózkodásuk idején több ezer dollárral támogatta elsősorban Márki-Zay feleségét. 

A támogatásról a HVG-nek nyilatkozott H. György, aki először is a jobboldali sajtóban vele kapcsolatban már három éve is emlegetett „fényevést népszerűsítő” jelzőt kérte ki magának. Azt is mondta, hogy a Márki-Zay családhoz semmilyen szoros kapcsolat nem fűzte.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató