2021. december 02. - Melinda, Vivien
EUR : 364.35
USD : 321.69
Időjárás ikon

Szijjártó: elvesztették a józan eszüket a migránsok befogadását erőltető nemzetközi szervezetek

Szijjártó Péter szerint az illegális bevándorlással megegyező súlyú fenyegetést jelent térségünkre a józan eszüket teljesen elveszítő nemzetközi szervezetek migrációval kapcsolatos politikája. A külgazdasági és külügyminiszter szerdai Facebook-bejegyzésében rámutatott, hogy az ENSZ menekültügyi főbiztosa szerint olyan embereket kellene befogadnunk az Európai Unió területére, akik agresszív módon akarják ránk erőltetni a saját életmódjukat.

Szijjártó Péter Észtországba utazik, ahol a NATO keleti szárnyán elhelyezkedő országok külügyminisztereinek értekezletén vesz részt. Tallinnban az Európát érő biztonsági kihívásokról tárgyalnak. Mint írta, Lengyelország és a balti államok most testközelből találkoznak azzal, hogy kelet felől szervezetten hordják rá az erőszakos bevándorlókat a határaikra.

Brüsszel múlt heti, kerítésellenes álláspontja után most itt az újabb „gyöngyszem”: az ENSZ menekültügyi főbiztosa tegnap azt bírta mondani, hogy a határai megvédése érdekében minden erőforrását mozgósító Lettországnak változtatnia kellene a hozzáállásán és be kellene engednie a migránsokat

– írta a külügyminiszter.

 

Tehát azokat az embereket engedjük be, fogadjuk be az Európai Unió területére és aztán persze adjunk is nekik sok-sok szociális támogatást, akik miatt lengyel határőrök sérültek meg a hétvégén, akik fittyet hánynak a szabályainkra, törvényeinkre és viselkedési normáinkra, akik agresszív módon akarják ránk erőltetni a saját életmódjukat – olvasható a bejegyzésben.

Ha a helyzet nem lenne ennyire súlyos és életbe vágó, az ember már tényleg nem tudná, hogy sírjon vagy nevessen ilyen nemzetközi megnyilvánulások hallatán. S csak hogy tovább súlyosbítsam a helyzetet így reggel: ezek a nemzetközi bürokraták az európai adófizetők pénzéből élnek

– hangsúlyozta a miniszter.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató