2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Hann Endre: Nem volt összeférhetetlen, hogy Karácsony egyszerre dolgozott a Mediánnak és Gyurcsánynak

A Medián igazgatója szerint nem ő volt Karácsony visszalépésének fő okozója.

A HVG-nek adott interjút Hann Endre a Medián igazgatója, aki arra a kérdésre, hogy nem érezte-e összeférhetetlennek azt, hogy egykori kutatási igazgatója, Karácsony Gergely tanácsadó is volt a Gyurcsány kormány mellett, azt válaszolta:

„Nem volt összeférhetetlen, de azért probléma volt, sokat beszéltünk róla, és nem is tartott sokáig.”

Hann az interjúban elmondta azt is: nem volt lelkiismeret-furdalása amiatt sem, hogy a Medián mutatta ki elsőként, hogy Márki-Zay népszerűbb, mint Karácsony, ezzel előmozdítva a főpolgármester visszalépését.

„Nem volt szerencsés, hogy kedden elmondtam azokat a számokat, amik megfelelő elemzéssel a csütörtöki HVG-ben jelentek meg. De nem ez volt Karácsony visszalépésének oka. Ő is látta, hogy Márki-Zay üstökösként emelkedik fel. A mérések pontosnak bizonyultak, később mások is megerősítették. A lelkiismeretemet épp az nyugtatja meg, hogy még egy régi barát kedvéért sem kozmetikáztam az adatokat” – olvasható az interjúban.

Hat évig dolgozott Gyurcsánynak

Karácsony Gergely hat éven keresztül, többek közt a 2006-os rendőrterror idején is Gyurcsány Ferencnek dolgozott. Cikkünkben megírtuk azt is: Karácsony nem volt hálátlan, amellett, hogy főpolgármesterré választását követően a Fővárosi Önkormányzatot teletömte a Gyurcsány-korszak korábbi ismert embereivel, pártja, a Párbeszéd folyamatosan több milliós megbízásokat adott a Horn Gábor vezette Republikon Intézetnek.  

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató