2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Kamu Geriék kötelezővé teszik a maszkviselést a fővárosi intézményekben, a mozikban és színházakban is

Rendkívüli, november elsejétől hatályos intézkedéseket jelentett be Karácsony Gergely, főpolgármester Facebook-oldalán a romló járványügyi mutatókra hivatkozva.



Facebook-oldalán reagált Karácsony Gergely a csütörtökön bejelentett legújabb járványügyi intézkedésekre. 

A főpolgármester szerint a kormány pont azt teszi, „aminek elkerülésére a 3. hullám után felhívták a figyelmét: késve lép, hárítja a felelősséget, a hatalmi szempontjait jó adag cinizmussal az emberek védelme elé sorolja”.

De, a főpolgármester bejegyzésében azt is nehezményezte, hogy a kormány ugyanazt csinálja, amit a harmadik hullám idején: „Budapest dönt, a kormány kritizálja a fővárosi döntéseket, majd a kormány a főváros után kullog”. „A járványban nagy árat fizetett az ország emiatt a kormányzati hozzáállás miatt, itt lenne az ideje változtatni” – hangsúlyozta Karácsony Gergely.

Mivel a főpolgármester a járvány megfékezése szempontjából nem tartja elégségesnek csupán a tömegközlekedési eszközön előírt kötelező maszkviselést, ezért kezdeményezi a kormánynál, hogy a romló járványügyi adatok miatt rendelje el a beltéri maszkhasználatot, a fővárosi intézményeknél pedig, ahol erre jogszabályi lehetőségük van – ilyenek például a fővárosi színházak, mozik –, főpolgármesteri hatáskörben el is rendeli azt, méghozzá november elsejétől.

Ezt írta a balfék.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató