2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Nagy Feróék kiakadtak a polkorrektség miatt

Ganxsta Zolee szerint „undorító és káros” a „túlzott óvatoskodás”. De hasonló véleményen van Nagy Feró és Molnár Tamás is.



Érzékeny témában nyilvánított véleményt Majoros Péter, művésznevén Majka. Mint kifejtette: elege lett abból, hogy a politikai korrektség jegyében korlátozzák a művészi szabadságot, tiltólistára kerülnek a popkultúra klasszikus számai.

A Blikk által megkérdezett művészek és rádiósok szerint is túlzás, ami történik. A Rolling Stones például nem játssza többé a Brown Sugar című dalát, mert az sokak szerint a rabszolgaságról szól. De olyan legendás előadók dalai is parkolópályára kerülnek, mint Elvis, Tom Jones vagy a Queen, mert valaki azt mondta, a szövegeik szexuális bántalmazásról, családon belüli erőszakról, mások elítéléséről vagy akár törvénytelen kapcsolatokról szólnak.

Nagy Feró szerint hibát követett el a Rolling Stone.

„Én már csak provokációból is játszanám! Történelmet és dalszöveget nem lehet átírni, újraírni. Lesznek emberek, akiknek ez nem tetszik, de kit érdekel. Ezek művészeti alkotások, nem tagadhatjuk meg őket. Mások szerint ez érzékenyítés, szerintem viszont a világ meghülyült. Sosem vonnék vissza semmit, amit egyszer megírtam”

– fogalmazott.

Molnár Tamás dalszövegíró is úgy véli, „balgaság” a mai világ értékrendje és gondolkodása alapján megítélni a múltat. „Ráadásul ezek a slágerek sokszor többről is szólnak, amolyan időgépek, a saját életünk, emlékeink őrzői” – mondta.

Ganxsta Zolee pedig egyenesen kiborult, amikor a lap a témáról kérdezte. „Hányingerem van a polkorrektségtől, undorító és káros! Attól semmilyen bőrszínű, vallású vagy gondolkodású embernek nem lesz jobb, ha túlóvatoskodjuk az egészet. Mi mindig is a legpolinkorrektebb zenekar leszünk, de ez nem azt jelenti, hogy rasszisták vagyunk vagy bántani akarunk másokat. Miért baj az, ha nevén nevezzük a dolgokat? Rám is lehet azt mondani, hogy egy fehér f*sz vagyok, nem sértődöm meg. A lányomat nem a polkorrektségre tanítom, hanem arra, a tettei alapján ítéljen meg mindenkit” – fogalmazott.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató