2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Biden a pápának: Te, egy híres afroamerikai, baseball játékos vagy

Az amerikai elnök a G20-csúcstalálkozóra érkezett Rómába.

A Vatikán összefoglalója szerint szó volt a Föld védelme és gondozása melletti közös elkötelezettségről, a pandémia miatti egészségügyi helyzetről és a Covid-19 járvány elleni fellépésről, a menekültekről, valamint a migránsok ellátásáról is. A felek érintették az emberi jogok védelmét, beleértve a vallási és lelkiismereti szabadságot. A közlemény hozzátette, hogy a vatikáni találkozók témái között szerepeltek az aktuális nemzetközi politikai kérdések, a béke előmozdítása a politikai párbeszéd eszközeivel, és a szombaton Rómában kezdődő G20-csúcs programja is.

Joe Bident és kíséretét, köztük Antony Blinken külügyminisztert, először Ferenc pápa, majd Pietro Parolin bíboros, szentszéki államtitkár fogadta, és jelen volt a vatikáni diplomáciát vezető Paul Richard Gallagher érsek is. A Fehér Ház közleménye szerint a Pietro Parolin bíborossal tartott megbeszélésen az amerikai elnök köszönetet mondott azért a munkáért, melyet a Vatikán folytat az igazságtalanul bebörtönzöttek érdekében, kiemelve a Kubában és Venezuelában fogva tartottak ügyét. Ferenc pápa és Joe Biden találkozója hetvenöt percig tartott. 

Biden a második katolikus elnök, aki az egyházfővel találkozott John Fitzgerald Kennedy után, akit 1963-ban XXIII. János pápa fogadott. Joe Biden ötven járműből álló konvojjal hajtott be a pápai államba. Amikor megérkezett az Apostoli Palota belső udvarára, elsőként azt mondta, örül, hogy ismét visszatérhetett a Vatikánba. Korábban 2015-ben és 2016-ban, más delegációk tagjaként látogatott a pápai államba.

 

Szerkesztőségünk, már szerzett is egy videót a találkozóról. Nem akartunk hinni a fülünknek, de az bizonyos, hogy Biden teljesen másnál járhatott fejben. Ugyanis azt sikerült mondani a pápának, hogy:

Te egy híres, afroamerikai, baseball játékos vagy Amerikában.

 

 

A mondás lényege, hogy egy afroamerikai dobójátékoshoz akarta hasonlítani Biden a pápát, aki 50 évesen is profi volt. Ezzel szerette volna érzékeltetni, hogy jól tartja magát a pápa.

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató