2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

DK: Az ország visszasírja a Gyurcsány-kormány időszakát

Ma újabb szomorú napra ébredtünk, továbbra sincs megállás az üzemanyagok drágulásában: mától 5-5 forinttal emelkedik a benzin és a gázolaj ára: a 95-ös benzin 506, a gázolaj 517 forintba kerül literenként, mindkét ár történelmi rekord - írja közleményében a DK.



Az Eurostat adatai szerint, ha pusztán a termelői árakat vesszük alapul, az unió országai közül Magyarországon a legdrágább a gázolaj, és kilencedik legdrágább a 95-ös benzin - írja a DK.
    
A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy az Orbán-kormány gyurcsányozik, hazudik és másra mutogat, pedig már Orbán is tudja, hogy a magyar emberek visszasírják a Gyurcsány-kormány idején tapasztalt üzemanyagárakat. Míg 2009 tavaszán egy liter benzinért 257 forintot, egy liter gázolajért 252 forintot kellett fizetni, mára ez a duplájára nőtt mindkét esetben - teszik hozzá.

 
A párt szerint a mostani árakért Orbán elhibázott árfolyampolitikája a felelős, ezért javasoljuk neki, hogy az újabb hazugságcunami elindítása helyett tegyen a történelmi üzemanyagdrágulás megállítása érdekében, korrigáljon az árak emelkedéséért okolható katasztrofális árfolyampolitikáján és ne raboljon tovább a tisztességes magyar emberek pénztárcájából.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató