2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Mészáros Lőrinc lett idén a legjótékonyabb magyar

Október elején első alkalommal jelent meg átfogó összeállítás a magyarországi jótékonyság helyzetéről, a nagyobb adakozókról. A legjótékonyabb magyarok című kiadvány Magyarországon ismert üzletemberek segítségével népszerűsítette az adakozást. Ma újabb jelentős állomáshoz érkeztünk; immár a világhálón is megtalálható a legnagyobb jótékonykodók 2021-es listája.

A legjótékonyabb magyarokat bemutató listán Mészáros Lőrinc, a Mészáros Csoport alapítója, vezetője, Magyarország leggazdagabb embere az első. Magánadományai 2021-ben meghaladták az 1,4 milliárd forintot, az elmúlt öt évben az 5,1 milliárd forintot. Arról, hogy a nagyvállalkozó az elmúlt időszakban kiknek és milyen célra adakozott, részletesen olvashatnak az idén júniusban Mészáros Lőrinccel az Indexen megjelent nagyinterjúban.

A képzeletbeli lista második helyén Gattyán György, a Docler-csoport alapítója, tulajdonosa áll, aki 2021-ben ötszázmillió forintot adott jótékonysági célokra. Gattyán György a koronavírus-járvány kitörése óta az egészségügyet és a krízis által erősebben sújtott társadalmi csoportokat támogatja kiemelten. Az 51 éves üzletember szerint mások megsegítése, bizonyos megoldatlan társadalmi problémák megválaszolása, felkarolása mindannyiunk feladata. 

A képzeletbeli harmadik helyen Szíjj László, a Duna Csoport tulajdonosa áll, aki négyszázmillió forintnál többet szánt idén vagyonából jótékonykodásra.

Amikor eljutok oda, hogy támogatok egy projektet vagy egy rászorulót, akkor nálam egy szempont van, ami meghatározó, mégpedig az, hogy a segítségem érezhető könnyebbséget nyújtson, függetlenül a támogatás összegétől

– mondta el a vállalkozó motivációiról. A cégcsoporttal létrehozott egy jótékonysági szervezetet is, a Duna Bonum Alapítványt, amely jelentős adományokkal segíti a rászorulókat.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató