2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Románok ellopták az olasz válogatott több millió forintot érő, aranyszínű speciális kerékpárjait

A román rendőrség találta meg az olasz pályakerékpáros válogatott több százezer eurós spéci bringáit, amiket egy hete loptak el a csapat hoteljéből a világbajnokság helyszínén, a franciaországi Roubaix-ban, írja a Cyclingnews.
 

Az olasz válogatott a pályakerékpáros világbajnokságon október 20-án – Fotó: Francois Lo Presti / AFP

A 22 darab Pinarello márkájú kerékpárt egy nagyszabású drogellenes akció során találták meg a román hatóságok, a tolvajok épp megpróbálták pénzzé tenni az eltulajdonított gépeket. Köztük volt az a négy aranyszínű bringa is, amivel az olaszok aranyérmet szereztek a vb-n. Ezek egyenként 30 ezer eurót, vagyis átszámítva körülbelül 10 millió forintot érnek, míg a 22 kerékpár összértéke meghaladja a 210 millió forintot.

Az olasz válogatott vezetője szerint nagyon jól szervezettek lehettek a tolvajok, a bringákat biztonsági okokból direkt egy bekamerázott parkolóban tárolták, de ez sem állította meg őket. A házkutatás során további lopott értéktárgyak kerültek elő, például tévék, mobilok, illetve 2300 eurónyi készpénz. Az akció során 20 embert tartóztatott le a román rendőrség.

Az aranyérmes olasz négyes tagja volt a kétszeres időfutam világbajnok, hatszoros Giro d'Italia-szakaszgyőztes Filippo Ganna. Eredményes vb-t zártak az olaszok, négy aranyérmet, három ezüstöt és három bronzot nyertek.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató