2021. november 29. - Taksony
EUR : 367.69
USD : 326.4
Időjárás ikon

Szijjártó eligazította a France24 munkatársát - Videó

Szijjártó Péter ismét kitett magáért. Ezúttal a France24 francia tévécsatorna műsorán keresztül szembesítette a valósággal a nyugati médiát – a legudvariasabb, hogy ne mondjuk, legeurópaibb stílusban.

A francia France24 Talking Europe című műsora a párizsi magyar nagykövetség épületében készített interjút Szijjártó Péterrel. A téma természetesen a közelgő országgyűlési választás volt, és szóba került a nemzetközi globalisták által megváltóként várt Márki-Zay Péter is.

A műsorvezető, Catherine Nicholson irányított kérdésekhez nyúlt, és próbálta arra terelni a témát, hogy az ellenzék közös jelöltje a közvélemény-kutatások szerint megnyerheti a választást. Nyilván arra várt, hogy a magyar kormány félelmeiről készíthetnek egy szaftos adást, azonban a külgazdasági- és külügyminiszter felvilágosította a hölgyet az egyesült ellenzék valódi arcával kapcsolatban, és kifejtette, hogy a 2010 előtti és utáni politikai rendszerek állnak szemben egymással, illetve bízik abban, hogy a választók az eredmények alapján döntenek, és nem kérik vissza a bezárt kórházakat, magas adóterheket és munkanélküliséget.

Annak kapcsán pedig, hogy Márki-Zay Péter egy konzervatív volna, illetve meggyőzhetné a Fidesz szavazóit, vagy akár új politikai vonalat is képviselhet, Szijjártó Péter további felvilágosítást adott a magyar politikai helyzetről.

Magyarországon a politikai rendszer parlamentális, szóval (Márki-Zaynak – a szerk.) szüksége van pártszervezetre ahhoz, hogy miniszterelnök legyen. Nem a lakosság választja meg a miniszterelnököt, hanem a parlamenti többség. Szóval a pártok döntik el, ki lesz a miniszterelnök, a baloldalt pedig egy volt miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc vezeti. Amennyiben az ellenzék győzne, Gyurcsány Ferenc lenne az, aki dönt a miniszterelnökről. Remélhetőleg nem jutunk idáig

– mondta a miniszter.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató