2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Tíz hónap börtönt kapott egy orosz blogger és barátnője, miután orális szexet szimuláltak egy ikonikus épület előtt

Egy moszkvai bíróság 10 hónapra börtönbüntetésre ítélt egy tádzsik férfit és orosz barátnőjét, miután a híres Szent Bazil-székesegyház előtt pikáns fotózáson vettek részt. Bűnösnek találták őket a hívők érzelmeinek megsértésében.

A múlt hónapban Ruslan Bobiev (valódi nevén Ruslani Murojonzod) és Asya Akimova (Anastasia Chistova) az ikonikus Vörös téri katedrális mellett készült fotókat tett közzé a közösségi médiában. A legvitatottabb felvételen Akimova térden állva, orális szexet szimulálva látható, miközben rendőrkabátot visel.

Bobijev és Akimova az első, akik e törvény alapján rács mögé kerülnek, mivel a korábban elítéltek pénzbüntetést vagy felfüggesztett büntetést kaptak.

Nem Bobijevé az egyetlen hasonló jellegű, nagy visszhangot kiváltó ügy az elmúlt hetekben. Október elején egy orosz OnlyFans pornósztárt ábrázoló videó terjedt el, miután lefilmezték, amint pontosan ugyanannak a templomnak a közelében mutogatja a melleit. A Lola Bunny néven ismert modell később bocsánatot kért az online felháborodást követően, de valószínüleg ő is büntetőeljárás elé néz.

A hívők érzelmeinek megsértéséről szóló törvényt 2013-ban fogadták el, miután a Pussy Riot feminista punkrock együttes zenélt Moszkva fő székesegyházában.
 
2016-ban a törvény nemzetközi címlapokra került, miután Ruszlan Szokolovszkij YouTube-bloggert letartóztatták, mert az akkoriban népszerű Pokemon GO játékkal játszott egy jekatyerinburgi templomban.
 
Forrás: Rt.com 
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató