2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Rács mögött tölti az ünnepeket Posta Imre, aki politikusokat akart gyilkolni

Mint azt megírtuk, szeptemberben letartóztatták a Magyarok Felelős Nemzeti Kormánya elnevezésű csoport tagjait. A csoport tagjai bírókra, állami vezetőkre, közéleti szereplőkre, valamint kormánypárti és ellenzéki politikusokra adtak ki „halálos ítéletet”.



A csoport vezetője Posta Imre, aki korábban a Magyar Honvédség 93. Petőfi Sándor Vegyvédelmi Ezred századparancsnoka is volt, később a 93. Háry László Vegyes Repülőosztály pszichológusa, a humánrészleg munkatársa, majd a Fiatalkorúak Büntetés-végrehajtási Intézetének pszichológusa, a Pest Megyei Munkaügyi Központ családtámogató munkatársa, a Grafológiai Intézet megbízott szakpszichológia-oktatója, a Köztársasági Őrezred pszichológusa, laboratóriumvezetője.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészségen folyamatban lévő ügyben eddig öt személyt hallgattak ki gyanúsítottként, és az ügyészség indítványa alapján mindhárom korábban letartóztatott személynek három hónappal meghosszabbították a letartóztatását – mondta a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője a 24.hu-nak.

Posta Imrét radikális körökben sokan futóbolondnak tartották. Az általa alapított PI-kör vezetőjeként már évekkel ezelőtt arról beszélt, hogy az ország háborúban áll, és azt hangoztatta, hogy a Fideszt és az összes többi pártot a cionisták irányítják.

Az ügyészek szerint a közéleti szereplők meggyilkolására való buzdítás kimerítette az alkotmányos rend megdöntésére irányuló kísérlet fogalmát, amelyet a Büntető törvénykönyv öttől húsz évig terjedő vagy életfogytiglani szabadságvesztéssel rendel büntetni. 

A szervezet egy másik vezetője halálos ítéletet hirdetett általa név szerint megjelölt állami vezetőkre, kormánypárti és ellenzéki vezető politikusokra, valamint közéleti szereplőkre. Mások mellett az alábbi neveket említette: 

Orbán Viktor,
Gulyás Gergely,
Toroczkai László,
Gyurcsány Ferenc,
Áder János,
Dobrev Klára,
Fekete-Győr András,
Jakab Péter,
Kásler Miklós,
Benkő Tibor,
Szijjártó Péter,
Varga Judit,
Nagy István,
Palkovics László,
Semjén Zsolt,
Mager Andrea,
Novák Katalin,
Kincses Gyula,
Müller Cecília,
Sulyok Tamás,
Parti Tamás,
Bánáti János,
Jelasity Radován,
Balogh János,
Halmosi Zsolt,
Mészáros József,
Karas Monika,
Oravecz Márton,
Merkely Béla,
Rusvai Miklós és
Szlávik János

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató