2022. január 29. - Adél
EUR : 358.69
USD : 320.34
Időjárás ikon

Több embert megkéselt egy Jokernek öltözött férfi a tokiói metrón

Több embert megkéselt vasárnap egy  a Batman történetek főgonoszának, Jokernek öltözött férfi a tokiói metrón, majd tüzet gyújtott a szerelvényen. A férfit a hatóságok a helyszínen őrizetbe vették.

Az NHK japán televízió közlése szerint legkevesebb tíz ember sérült meg, köztük egy idős férfi súlyosan. A 24 éves támadót a helyszínen őrizetbe vették és gyilkossági kísérlet gyanújával indult nyomozás ellene. A támadás indítéka egyelőre nem ismert. Két hónapon belül ez volt a második késeléses támadás a tokiói tömegközlekedésben. A televízióban bemutatott felvételek szerint tűzoltók, rendőrök és mentősök mentették ki az utasokat, akik közül sokan az ablakon keresztül próbáltak menekülni, amikor a szerelvény beért az állomásra. Egy videofelvételen jól látszik, amint az utasok menekülnek a szerelvény egy kocsijából, ahol tüzet gyújtott a támadó.

Az NHK híradása szerint miután megkéselte az utasokat, a gyanúsított olajhoz hasonló folyadékot öntött ki és meggyújtotta. Augusztusban, a tokiói olimpia zárónapja előtt egy 36 éves férfi 10 utast késelt meg egy tokiói vonaton.

A férfi a rendőrségen azt vallotta, hogy olyan nőket akart megtámadni, akik boldognak látszottak.

 

 

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató