2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

A nemzeti többség erődemonstrációja

Fricz Tamás írása

Az elsöprő erejű, több százezres békemenet világos üzenet a baloldalnak és Európának is.

„Nem mindenben, de bizonyos dolgok összemérésében a mennyiség számít. Ez van például a sportban, legalábbis a legtöbb esetben: aki másodpercekkel, méterekkel, kilókkal gyorsabb, ügyesebb, erősebb, az viszi el a pálmát. És ez érvényes a demonstrációkon, ünnepségeken való részvételre is. Hiszen ez mutatja meg a valódi politikai aktivitást, dinamizmust, elszántságot, azt, hogy egy politikai tábor képes tenni is azért az értékrendért, amit a magáénak vall.

Éppen ezért mondhatom: a CÖF által, általunk szervezett békemenet elsöprő és látványos győzelmet aratott október 23-án a balliberális ellenzék felett. (Külön tisztelet Csizmadia Lászlónak, a CÖF elnökének a heroikus munkájáért.) A békemeneten 300-400 ezren vehettek részt, míg a baloldaliak összejövetelén maximum három-négyezren. Vagyis a különbség százszoros! És ez mindennél többet mond.

Most persze azt mondogatják a ballib oldalon – Kovács László elhíresült mondásából kiindulva –, hogy nem a demonstrációs versenyt kell megnyerni, hanem tavasszal a választásokat. Nos, ilyen érveléssel akkor lehet előállni, ha mondjuk a békemeneten kétszázezren, az ellenzéki oldalon pedig 100-150 ezren vesznek részt, mert abban az esetben valóban lehet hivatkozni erre-arra (a fiatalok nem járnak ilyen ünnepi rendezvényekre, kik szervezték meg jobban a részvételt stb.). De ez más: itt óriási nagyságrendi különbség mutatkozik a megjelentek számában, a százszoros különbségre nincs, nem lehet technikai magyarázat, csak egyetlen van: a nemzeti és keresztény, szuverenista tábor ereje és elkötelezettsége messze felülmúlja a balliberális ellenzékét.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató