2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Hatalmas lángokkal ég a termálfürdő tetőszerkezete Tamásiban

Tűz keletkezett egy termálfürdő tetőszerkezetén Tamásiban, a Hársfa utcában. A helyszínre a dombóvári és a siófoki hivatásos, valamint a tamási önkormányzati tűzoltók érkeztek ki, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett megkezdték az izzó részek oltását – közölte honlapján a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.



Porga Ferencet, Tamási polgármesterét nem sokkal hétfő este fél hét előtt sikerült utolérni telefonon. Elmondta, hogy valószínűleg elektromos zárlat okozta a tüzet, amely belekapott a tetőszerkezetbe, a lambériába, a szigetelésbe. Hozzátette, nem biztos benne, de talán délután négy óra körül kezdett égni a fürdő. Abban bíznak, hogy a tűzoltók meg tudják állítani a tüzet, és sikerül megmenteni a Tamási Fürdő épületét.

– A legfontosabb, hogy személyi sérülés nem történt. Nyitva volt a fürdő, a fürdővendégek időben el tudták hagyni az épületet. Reménykedünk, hogy sikerül megfékezni a tüzet. Azt követően pedig el kell gondolkodnunk azon, hogyan fogjuk helyreállítani a károkat – tette hozzá.


Forrás: Teol.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató