2021. december 01. - Elza
EUR : 366.83
USD : 322.8
Időjárás ikon

Kipakolta a templomot a migráns, mert nem tudja elfogadni a keresztény vallást

Nem tudja elfogadni a keresztény hitet, tévedésnek tartja, ezért elkezdett kipakolni egy templomot egy afgán migráns Németországban.

Klemens Müller lelkész vette észre, amikor kinézett az ablakon, hogy egy férfi hordja ki a bútorokat és a berendezési tárgyakat a templomból csütörtök dél körül a türingiai Nordhausenben. A férfi mindent kipakolt a templomból, amit mozdítani tudott, a székeket, énekeskönyveket, a feszületet a templom faláról, írja az nnz-online hírportál – írta meg a V4NA.

Amikor a lelkész kérdőre vonta, a férfi azzal indokolta tettét, hogy tévedésnek tartja a keresztény hitet.

A 30 éves, afgán férfi 2015-ben érkezett Németországba, és 2016 óta él Nordhausenben. A templom kiürítése során egyébként nem viselkedett agresszíven, a lelkésznek azonban világossá tette, hogy

nem tudja elfogadni a keresztény hitet, és alapvető tévedésnek tartja, hogy Jézus Krisztus Isten fia.

Végül a lelkész kérésére abbahagyta a templom kiürítését, a templom egyik dolgozója pedig hívta a rendőrséget.

Az afgán férfi ellen birtokháborítás és vagyoni kár okozásáért indul eljárás, mivel a templom kipakolása közben feltört egy vitrint, és a feszületen lévő Krisztus-szobor is összetört. Azt nem lehet tudni, hogy véletlenül, vagy szándékosan.

Az üggyel kapcsolatban Matthias Jendricke, Nordhausen szociáldemokrata tanácsosa az nnz-online-nak elmondta, határozottan elítéli az esetet.

„Ez az oka annak, hogy nyáron könyörögtem, hogy ne fogadjunk be több menekültet Afganisztánból. A legtöbben elutasítják a kultúránkat. Tévedés azt hinni, hogy szeretnének beilleszkedni”, mondta, hozzátéve, hogy ezt ez az eset is bizonyítja.

 

(888.hu)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató