2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Rágalomhadjárat folyik Magyarország ellen egy osztrák újságíró szerint

Keletellenes rasszizmusban gyökeredző rágalomhadjárat zajlik ma Európában Magyarország ellen egy osztrák újságíró szerint. A magát „Auslands-Österreich”-nak (külföldi osztráknak) nevező, Elmar Forster, tanár, szabadúszó újságíró, aki Bregenzben érettségizett, Innsbruckban majd Berlinben járt főiskolára, számtalan nemzetközi projektben vett részt, majd utazásai közben beleszeretett Magyarországba. 2015-ben a menekültválság idején döntött úgy, hogy nem hallgathat tovább, és védelmébe veszi azt az országot, ahol letelepedett. A közelmúltban megjelent „Magyarország szabadság és szerelem: védőbeszéd egy rágalmazott nemzetért és az ő igazságért folytatott harcáért” című könyve, most pedig a Kossuth rádiónak mesélt tapasztalatairól.

Számos téren rágalomhadjárat zajlik Magyarország ellen Elmar Forster szerint aki a Kossuth rádiónak kifejtette, már 2015-ben is azt mondta, hogy Orbán Viktornak igaza lesz a menekültpolitikájával.

 

Számomra gyorsan világos lett, hogy a Nyugat rágalomhadjáratot folytat ellene. A magyar miniszterelnöknek minden teóriájában igaza lett, és hiába fizetnek komoly árat ezért, még mindig nem akarják belátni a tévedést

– fogalmazott.

Forster a közmédiának kifejtette, látta az országot érintő állandó rágalmazást, és ahányszor Ausztriába hazatért a saját bőrén is is érezte azt. Állítása szerint 2015-ben pedig eljött az a pont, amikor Ausztria nevében szégyellte magát.

Akkor az egykori szocialista szövetségi kancellár Faymann – aki mellesleg csak az érettségiig jutott, majd taxisofőr lett –,  a Spiegelnek adott egy interjút, melyben Orbán menekültpolitikáját a holokauszthoz hasonlította. Ez annyira felháborított, hogy a bécsi magyar nagykövetnek nyújtottam át a tiltakozásomat. Akkor kezdtem el blogolni is. Nagyon megrázó élmény volt természetesen 2006 is: Gyurcsány hazugságbeszéde és az, hogy itt maradt a politikában – idézte fel Forster.

Annak okairól, hogy a nyugat miért áll Magyarországhoz úgy, ahogy az újságíró úgy vélekedett:

Ha például megnézzük a 2015-ben megjelent karikatúrákat, akkor látjuk, hogy Orbán Viktort kutyaként ábrázolják, kutyákhoz hasonlítják, vagyis látjuk, hogy ez egy abszolút „kelet-rasszista” szemlélet a nyugati elit részéről, és még csak észre sem veszik. Európa keleti része volt, amely a legkésőbb csatlakozott a keresztény Európához, és mindehhez hozzájön még valamiféle felsőbbrendűségi érzés, mely a gazdasági fölényből táplálkozik, de én személyesen azt gondolom, hogy ez az egykori erő, nagyon hamar össze fog omlani.

Arra a felvetésre reagálva, hogy ez a mentalitás szembemegy a nyugaton szentként hirdetett tolerancia értékrendjével kifejtette:

Az a tolerancia ideológia, melyet a Nyugat képvisel, valójában egy „multiplurális tolerancia totalitarizmus”. Eszerint, aki a politikai korrektség gondolkodásmódját megkérdőjelezi, az nem lehet demokrata, de ezzel a gondolat és vélemény szabadságát sértik meg. Erre reagált Orbán Viktor magyar miniszterelnök is az „illiberális demokrácia” államelméletével, amikor azt mondta: „Én ezzel szemben, mint illiberális a szó szabadságát képviselem”. E mögött a posztmodern tolerancia konstrukció mögött valójában egy „neo orwelli” gondolkodásmód rejlik, vagyis nem tolerancia van mögötte, hanem éppen az ellenkezője.

Forrás: hirado.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató