2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Vona öt pontba szedte, hogy miért várhatja Orbán Viktor nyugodtan a választásokat

A korábbi bukott Jobbik-elnök szerint ezek azok a dolgok, amik alapján a miniszterelnök nyugodtan hátradőlhet és kérhet egy kávét.

A Jobbik volt elnöke szokásához híven az Indexen értekezett öt pontban. Jelen írásának fő apropója az volt, hogy csokorba akarta szedni, hogy mi az az öt pont, ami miatt Orbán Viktor „nyugodtan kérhet egy kávét és hátradőlve várhatja 2022-t”.

1. A bizonytalanság taszító hatása: A volt jobbikos szerint a baloldal olyan mint egy lúd. Egy olyan lúd, amelynek egyik lába másfelé lép mint a másik, az agya meg a csőre nem működik összhangban. Szerinte ezeket az ellentéteket Orbán ki fogja használni, és majd az emberek

2022-ben egy stabil kormány fognak választani az instabil ellenzék helyett.


2. Csapataink harcban állnak?: Vona Gábor szerint bár az ellenzék próbálja azt közvetíteni, hogy az október 23-ai rendezvény kudarcát az okozta, hogy a pártok a mozgósítás elhagyásával megüzenték Márki-Zaynak, hogy ő nélkülük semmi, a politikai elemzővé lett volt pártvezér szerint inkább az történt, hogy a baloldal leszokott az „aprómunkáról”. „A tiszta tévéstúdiók után senkinek nem volt kedve vidéki toborzásokon porosodni, szervezeti problémákkal bíbelődni, választmányi üléseket összehívni. Sok párt között elvész a felelősség.”

3. Osztás, szorzás: A volt miniszterelnök jelölt szerint a magyar gazdaság év végi számai kifejezetten jók lesznek, amik szintén Orbán kezére játszanak, illetve szerinte a miniszterelnök „természetesen elképesztő méretű és hihetetlenül jól célzott pénzosztással fogja elütni a választásokig tartó időt”. Ahogy felénk mondják, még a kutyák is tökig fognak járni a fasírozottban.”

4. A brüsszeli tankok délibábja: Vona szerint, az ellenzék Brüsszeltől várja a segítséget, ám „a baj az, hogy az EU nem fogja lebontani a NER-t. Mert az EU sokkal inkább az Orbán Viktort is soraiban tudó Európai Tanács, mint a fogatlan oroszlán szerepét olyan komikus vehemenciával eljátszó Európai Parlament”.

5. A koronázó vírus: A pártelnök szerint, akármi is lesz a vírushelyzet, „a Coviddal szembeni csatát Orbán már megnyerte”. Szerinte ha a vírus újra elszabadulna, Orbán ismét a tetterős országvezető szerepébe léphet, rendkívüli jogrendet kérhet és ismét „megvédheti” a magyarokat a járványtól. Egy ilyen szituációban az ellenzék »a felelőtlen károgó« vagy a »támogatjuk a kormányt« egyaránt lúzer pozíciójából választhat.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató