2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

A klímaváltozás elleni fellépés költségeit ne a lakossággal fizetessék ki

Eljött a tettek ideje! Elkezdődött az ENSZ Éghajlat-változási Keretegyezményének 26. ülése, a COP26  – írta november 2-ai Facebook-bejegyzésében Varga Judit.


 
Az igazságügyi miniszter szerint bár a konferencia még csak most indult, érdekes látni, hogy a párbeszéd kezd parttalanná válni a szokásos frázisok ismételgetése miatt. Áder János köztársasági elnök éppen ezért helyesen szögezte le beszédében, hogy PR-mutatványok helyett végre cselekedni kell, hiszen a helyzet drámai.
 
Magyarország álláspontja hosszú ideje világos és következetes: egy olyan hiteles, cselekvő, konzervatív klímapolitikában hiszünk, amely az igazságosság és az arányos tehermegosztás elveit szem előtt tartva csökkenti a károsanyag-kibocsátást – mutatott rá a miniszter.
 
Varga Judit leszögezte, hogy visszautasítanak minden olyan kezdeményezést, amely a magyar embereket büntetné, mivel a klímaváltozás elleni fellépés költségeit nem a lakosságnak, hanem a legnagyobb szennyező országoknak és vállalatoknak kell viselnie.
 
Hozzátette, hogy „hazánk teljesítménye a klímavédelmi harcban példaértékű, hiszen környezetvédelmi intézkedéseink mellett sikerült megvédenünk a rezsicsökkentést és a magyar gazdaság szuverenitását, ami újra csak azt bizonyítja, hogy a konzervatív értékrend szerint folytatott környezetpolitika sikeres.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató