2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Donald Trump osztályozta Joe Biden kormányzását

Az amerikai "történelem legrosszabb elnökségének" nevezte Joe Biden kormányzását Donald Trump, aki kritikájában "katasztrófaként" jellemezte és elégtelen osztályzattal minősítette Joe Biden elnök eddigi kormányzását a FOX New-nak adott interjújában.

A volt amerikai elnök lesújtó kritikájának az amerikai hadsereg afganisztáni kivonásával adott élt, és felrótta utódjának a katonai felszerelés hátrahagyását, valamint hogy előbb evakuálták a katonaságot, mint a több ezer civil amerikait.

„Ez egy bukott kormányzás. Egy katasztrófa. Soha nem láttam még ehhez foghatót. Egyébként azt kívánom, bárcsak jól csinálná”

– véleményezte demokrata párti utódja, Joe Biden és kormánya teljesítményét Trump a Fox News műsorvezetőjének, Jeanine Pirrónak.
 
Pirro szerint, „ha egyetlen szóval kellene összefoglalni Biden-kormányzat teljesítményét, az a szó „a válság lenne”, hiszen a Biden-kormányzat elmúlt tíz hónapját az energiaválság, az ellátási lánc válsága és a COVID-válság jellemezte. A riporter kérdésére, hogy milyen osztályzatot adna a Biden-adminisztráció teljesítményére, Trump az elégtelent, illetve az "egyes alá"-t mondta be.

"Valószínűleg ez történelmünk legrosszabb elnöksége"

– vélte a volt elnök, megjegyezve, hogy korábban a szintén demokrata Jimmy Carter elnökségét tartotta a legkárosabbnak, de „nem rajongott” azért sem, hogy Bush elnök (Trump feltehetően az ifjabbra gondolt) „rábírta” a nemzetet a tartós közeli-keleti szerepvállalásra.

Lesújtó kritikájának Trump egyebek között az amerikaiak afganisztáni kivonulásával adott élt. A hadsereg exodusát az amerikai nemzettel történt szörnyűségként és katasztrófaként jellemezte, kiemelve az elesett és súlyosan megsebesült, végtagamputáción átesett fiatal katonákat, valamint a 85 milliárd dollár értékű, „nagyrészt vadonatúj” katonai felszerelés hátrahagyását az ellenségnek. Mint mondta, ő volt az, aki megteremtette a kivonulás feltételeit azzal, hogy 2500 katonára csökkentették az afganisztáni szárazföldi erők létszámát, ám így is „remek formában” voltak, a tálibok akkor nem merték piszkálni őket.

Trump felrótta utódjának azt is, hogy előbb evakuálták a katonaságot, mint a civileket, köztük több ezer amerikait.

„Én is ki akartam szállni. Azt mondtam, hogy minden csavart, anyát, minden tartályt akarok. Mindent ki akartam vinni onnan” – mondta Trump. A volt elnök megjegyezte, Bidennek látnia kellene, hogy (jelenleg) az amerikai hadsereg jórészt hiteltelen, „a katonaság vezető emberei hiteltelenek”.

Pirro szóvá tette, hogy Joe Bident, aki nyolc évig alelnök volt, 36 évig az Egyesült Államok szenátora, és a külügyi bizottság tagja, „úgy adták el nekünk, mint egy fickót, aki ért a külpolitikához”.

Trump felhívta a figyelmet arra, hogy mások mellett egykori munkatársa, Robert Gates, Barack Obama és George W. Bush védelmi minisztere is határozottan állította, hogy „Biden soha életében nem hozott helyes döntést a külpolitikában”.
 
A teljes angol nyelvű interjú az alábbi videóban nézhető meg: 

Forrás: Hirado.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató