2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Szabó Tímea: összébb húztuk a nadrágszíjat otthon, de nem hátrálok meg

Egyelőre összébb kell húznia otthon a nadrágszíjat Szabó Tímeának, hogy a családi kassza ne érezze meg a 9,7 milliós parlamenti büntetést. Elmondta: az emberi jogok bíróságához fordul.

– Egyáltalán nem ijedtem meg. Ha azt hiszi Kövér László, hogy ezzel a büntetéssel eltántorít engem attól, hogy kiálljak az igazságért, a magyar emberekért, nagyon téved. Bármekkora büntetést is szab ki rám, folytatom, folytatjuk a Párbeszédben a küzdelmet – nyilatkozott a rekordbírsággal sújtott Szabó Tímea 

A mérhetetlen Párbeszéd politikusa havi bruttó 2,4 milliót keres, elmondta, máris sokan segítettek neki, pártja kisebb összegű adományokat kapott a büntetés kifizetésére. Ettől még összébb kell húznia a nadrágszíjat: vagyonnyilatkozata szerint egy 7,3 milliós tartozása is van, amit szintén törlesztenie kell. – A törvény szerint képviselőként semmilyen másodállást nem vállalhatok. Kicsit lefaragunk a kiadásokból, de egyébként sem élünk nagy lábon – mondta Szabó.

Bár a bírság technikailag büntetés, annak összegét az országgyűlés vonja Szabó fizetéséből öt hónapon keresztül, addig csak a 167 ezres minimálbért kapja. A politikus leszögezte, nem panaszkodik, sok család az ő csökkentett fizetésénél is jóval kevesebből kényszerül megélni.

Elmondta, a strasbourgi emberi jogi bírósághoz fordul, és biztos abban, hogy megnyeri a pert.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató