2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Végre megtörtént: Jakab és Bolgár György egymásra talált

A jobbikos ficsúr először adott interjút a kommunista Klubrádiónak és  erről büszkén posztolt a közösségi médiában.

Első alkalommal szólalt meg a baloldali Klubrádióban Jakab, aki azt mondta, hogy a legutóbbi, az ellenzéki előválasztást követő zártkörű pártelnöki értekezleten a többi ellenzéki pártelnök mellett részt vett miniszterelnök-jelöltként Márki-Zay Péter is, akivel minden az előválasztás során felmerült "súrlódásokat" megbeszéltek.

A Jobbik szempontjából ilyen súrlódás lehet, amikor Márki-Zay a párt és a Demokratikus Koalíció közti paktumról beszélt. Jakab szerint teljesen természetes, ha a pártok szövetkeznek egymással, ahogy egyébként a Jobbik a Hódmezővásárhely polgármesterével is megállapodott. Megismételte egy a Jobbik kampánya során gyakran hangoztatott mondatát: "Nem egymást kell legyőzni, hanem a Fideszt, ehhez pedig össze kell fogni az ellenzéki szavazótábort".

Azzal kapcsolatban, hogy miként látja az előválasztás eredményét, Jakab elmondta, hogy számára nem probléma, hogy egy másik politikust alkalmasabbnak találtak a választók. Számára sokkal fontosabb volt, hogy a Jobbik politikusai, illetve a párt által támogatott civil jelöltek közül minél többen nyerjék el a választók bizalmát.

Ezt követően a közös programot alkotják meg, melyet december végére el akarnak készíteni.

A Jobbik elúválasztáson elbukott elnöke továbbra is úgy tartja, hogy elsősorban a pártja feladata az új választók becsatornázása a kormányváltók táborába. Jakab Péter egy másik fontos feladatot is megjelölt: el kell elmagyarázni a választóknak, miről szól a krumpli, az SZJA visszatérítése, a nyugdíjemelés. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató