2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

A politikai korrektség megöli az öttusát is

Kikerülhet a lovaglás az öttusa sportágai közül, helyét a kerékpár venné át. Erre azért kerülhet sor, mert a nyári tokiói olimpián az egyik német edző megütötte a lovát, amiért az nem volt hajlandó elindulni. Az Nemzetközi Öttusaszövetség (UIPM) pedig attól fél, hogy emiatt az öttusa kikerülhet a 2024-es olimpiai játékok programjából.

A Guardian információi szerint a UIPM vezető testülete titokban szavazott arról, hogy kikerülhet a lovaglás az öttusa sportágai közül, helyére pedig a kerékpározást tennék -számolt be a 444.hu. A döntést a szövetség legfelsőbb szintjén is jóvá kell hagyni, amire a héten sor kerülhet.

Az UIPM azért dönthet a sportcsere mellett, mert a tokiói olimpián egy edző megütött egy lovat, mert az nem volt hajlandó elindulni, az eset pedig nagy port kavart, ami miatt félnek, hogy a 2024-es olimpiai játékok közül kiteszik az öttusát. A szervezet nem kommentálta a lapértesülést, csak annyit fűztek hozzá, hogy elkötelezettek a modern öttusa erőteljes szerepének fenntartása érdekében, és emiatt számos stratégiai egyeztetést tartottak. Ezzel kapcsolatban a hét második felében fogják megkeresni a nemzeti szövetségeket, és november 4-én sajtóközleményt is kiadnak majd.

Forrás: PS

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató