2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Márki-Zay kijelentette: A fideszesek ostobák!

Újra ostobázott az ellenzéki miniszterelnök-jelölt, majd amikor megkérdezték, hogy miként akarja így megnyerni a szavazókat, csak annyit felelt: „addig rájönnek, hogy nem annyira ostobák”.
 
Nagy port kavart Márki-Zay Péter vasárnapi bejelentkezése, amikor is az ellenzéki miniszterelnök-jelölt „szegény, sötétségben tartott emberekmek” hívta azokat, akik elhiszik, hogy a Fidesz bevándorlás-ellenes.

„Orbán Viktort a választási győzelem vezérli akkor, amikor a határon túli magyarokat támogatja” – fogalmazott Márki-Zay. A miniszterelnök-jelölt szerint ez sokaknak nem tetszik a határon túl. Hozzátette: „ez olyan mintha Ceaușescu hatalmát akarták volna fenntartani azzal, hogy a magyarországi románság szavazatait próbálják Ceaușescu hatalmának megnyerni”.

Ha van még olyan ostoba ember, aki elhiszi, hogy a Fidesz bevándorlás-ellenes, akkor azokat tessék felvilágosítani!  – hangoztatta Márki-Zay, majd megjegyezte: „ezek szegény, sötétségben tartott emberek”.

Többek között erről is kérdezte a hódmezővásárhelyi polgármestert Benyó Rita, az interjú a Jelen című hetilap You Tube-csatornájára került fel. Hosszú felvezetés – Gyurcsány, Kutyapárt, Simicska, Bige – után  jött szóba a migráció megítélése. Az itt következő párbeszédet szó szerint leiratozzuk, mivel úgy gondoljuk, így tudjuk visszaadni a leghűebben a beszélgetés hangulatát.  

Riporter: Mennyire okos dolog épp azokat a szavazókat leostobázni, akiket ön meg akar nyerni?

Márki-Zay: Sajnos azt kell mondjam, hogy aki azt hiszi, hogy a Fidesz bevándorlás-ellenes, az tényleg ostoba. Itt nem lehet ezt szépíteni. Ebben az országban nincs senki más, sem Soros, sem Gyurcsány, sem az ellenzék, sem Brüsszel nem hozott be ide migránsokat, csak Orbán Viktor. Aki ennek ellenére azt gondolja, hogy bevándorlás-ellenes, arra nem lehet mást mondani, minthogy ostoba.

Riporter: De ha leostobázza, akkor utána miért szavazzon önre?

Márki-Zay: Azért, mert azt gondolom, hogy utána felébrednek. Addig rájönnek, hogy nem annyira ostobák.

Riporter: Addigra nem lesznek ostobák! (nevet)

Márki-Zay: Így van!

Ezt már Benyó Rita sem bírta ki nevetés nélkül. A jelenet 1:08:50-től látható.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató