2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Márki-Zay Péter azt mondja, az Európába érkező bevándorlók nem bántanak senkit

Dömötör Csaba írása

Egy ilyen kinyilatkoztatás előtt keríthetett volna arra időt, hogy erről megkérdezze a határon szolgálatot teljesítő rendőröket és katonákat. Lenne mit mesélniük.

Azt is olvastuk, hogy az aktuális összbaloldali miniszterelnök-jelölt pár napra Brüsszelbe utazik. Ha már ott jár, érdemes kicsit tájékozódnia. Ha megteszi, érdekes, és épp annyira megdöbbentő eseményekről hallhat majd. Mondjuk arról, hogy a napokban Brüsszel belvárosában 140 migráns foglalta el a Béguinage-i Keresztelő Szent János templomot. A templomfoglalók többsége annak a 300 fős csoportnak a része, amely már januárban is elfoglalta a katedrálist. A templomfoglalóknak követeléseik vannak. Belgiumi tartózkodásuk és munkavállalásuk legalizálását követelik a belga államtól.
Ebből is látszik, hogy ha egy ország tömegeket enged a határain belülre, akkor azt már iszonyúan nehéz visszacsinálni. Már ha lehet egyáltalán.

Nálunk nem foglalnak templomot, és nem tartozik a mindennapokhoz, hogy nőket molesztálnak a nyílt utcán. Azért nem, mert most is védjük a határainkat, és akkor is kitartottunk a migrációt ellenző álláspontunk mellett, amikor egyedül voltunk a véleményünkkel az uniós tárgyalóasztaloknál.

Mostani biztonságunk nem magától értetődő. Akár pár hónap alatt szertefoszlana, ha Márki-Zay Péter, és a mögötte/mellette/felette álló brigád újra lehetőséget kapna. Most nem rakják ki a plakátra, de megnyitnák az ország kapuit. Jogi és fizikai értelemben is. Inkább ne próbáljuk ki.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató