2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Tüttő tombol: Becsapott minket a kormány, megvétózzuk az atlétikai világbajnokságot

A november végi közgyűlésen döntenek az atlétikai világbajnokság ügyében – mondta Tüttő Kata. A főpolgármester-helyettes szerint nem beszél velük a kormány.

Budapest főpolgármester-helyettese azt mondta, a november végi közgyűlésen fognak dönteni a további párbeszéd lehetőségéről, és az atlétikai világbajnoksággal kapcsolatos megállapodásról. Mint fogalmazott, nem az atlétikai vb-t akarják megfúrni, hanem azt szeretnék, ha felújíthatnák a budapesti szakrendelőket és csökkennének a várólisták.

„Semmilyen érdemi párbeszéd nincsen. Nem beszél velünk a kormány arról, hogy mit csinál Budapesten, miközben megígérte”

 – picsogta Tüttő.

Arra a felvetésre, hogy nem lenne jó visszhangja a nemzetközi sajtóban, amennyiben márciusban, a választások előtt akadályoznák meg a világbajnokság lebonyolítását, úgy reagált: „Mi mindig nyílt lapokkal játszottunk. Jeleztük a szövetségnek és a nemzetközi sajtó is tud róla, hogy itt a kormány becsapott minket. Egy nem tisztességes játszmában a főváros igenis fogja a budapestiek érdekeit képviselni” – nyilatkozta Tüttő Kata.

A kormány nem utalta el az október 31.-ei határidőig a fővárosnak járó 10 milliárd forintot, így Budapest hamarosan akár meg is vétózhatja az atlétikai vb megrendezését. Amúgy a véó lehetőségét még Kerpel-Fronius is cáfolta.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató