2022. augusztus 19. - Huba
EUR : 405.05
USD : 398.4
Időjárás ikon38°23°

Francia EP-képviselők: Nem fogunk beleavatkozni a magyar választásba, de szeretnénk változásokat látni

A két francia politikus találkozott a Transparency International vezetőjével, a CEU igazgatójával, a Telex főszerkesztőjével, valamint Márki-Zay Péterrel is.

„Van vezetője az ellenzéknek, szerintem ez a legfontosabb változás” – ezt mondta a 24.hu-nak adott interjúban Pierre Karleskind francia EP-képviselő, a költségvetési ellenőrzési bizottság tagja, aki a szintén francia Valérie Hayerrel, a költségvetési bizottság tagjával érkezett Budapestre, hogy az Orbán-rendszert tanulmányozzák. Szerintük Orbán Viktor lehetett volna nagy európai vezető, de mostanra teljesen elszigetelődött.

A két francia politikus találkozott a Transparency International vezetőjével, a CEU igazgatójával, a Telex főszerkesztőjével, valamint Márki-Zay Péterrel is, akiről az volt a véleményük, hogy

„egy erős ember, képes szembemenni Orbánnal”.

„És elég meglepő számunkra, hogy valaki a jobboldalról azt tudja mondani, hogy neki megvan a saját véleménye, de ő az ellenzéki koalíció jelöltje lesz, és nyitott arra, hogy más ötletek is megjelenjenek a kampányban” – mondta egyikük. A franciák szerint Orbán lehetett volna nagy európai vezető, de mostanra teljesen elszigetelődött. „Nem fogunk beleavatkozni a magyar választásba, de szeretnénk változásokat látni. Azt sem tudom mondani, hogy a francia elnökség keményebben lépne fel, de azt tudom, hogy változások kellenek, Magyarországnak vissza kell térnie az Európai Unióba” – tették hozzá.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató