2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Nem tetszett a brazil röplabdásnak Superman buzeráns fia - kicsinálták

A brazil nemzeti röplabda-válogatott játékosa, Mauricio Souza szinte mindent elért, amit csak lehetett: 2016-ban olimpiai bajnok, a 2018-as világbajnokságon ezüstérmes, a 2019-es világkupán aranyérmes, háromszoros dél-amerikai bajnok volt a csapatával. Sportkarrierjének azonban egy Insta-posztja most véget vetett.



Mint arra többen emlékezhetnek, az idei előbújás napján a DC Comics bejelentette, hogy a Superman: Son of Kal-El november 9-én megjelenő új számában biszexuálisként tűnik majd fel Superman fia. Az egy férfi riportert megcsókoló szuperhős-leszármazott nem nyerte el Souza tetszését, ezt a véleményét az Instagramon is megosztotta.

Ó, hogy ez csak egy rajz, és nem nagy ügy. Hát csak folytassátok, aztán majd meglátjuk, hogy hová jutunk így.”

Megjegyzését egy felhúzott szemöldökű és egy cipzáros szájú emojival egészítette ki, és ez elég volt ahhoz, hogy neki essenek a liberálisok. Köztük volt például a névrokona, a nyíltan meleg Douglas Souza is, akivel együtt játszottak a brazil olimpiai csapatban.
 
Souza nem adta fel a támadások után sem:

„Manapság a jó a rossz, a rossz pedig a jó. Ez nem tőlem függ. Ha választanom kell egy oldalt, én azon az oldalon állok, amelyik szerintem a helyes. Kitartok a hitem, az értékeim és az elképzeléseim mellett.”

Az eset után hirtelen több százezerrel megugrott a követőinek a száma. Még az elnök, Jair Bolsonaro egyik fia, Eduardo is támogatta Souza-t. 

Majd az LMBTQ-lobbi rákapcsolt és nem csak a nemzeti válogatottól rakták ki Souzát, de kilenc év után a csapata, a Minas Tênis Clube is megvált tőle.


Souza csapatának az igazgatója arról beszélt, hogy a csapat szponzorai, például a Fiat sem tűri a homofóbiát, ők is tiltakoztak a csapat vezetésénél, ráadásul ezrek tüntettek a klub és a Souza ellen, ezért lépnie kellett. Úgy tartja, hogy a játékos a saját véleményét írta meg a közösségi médiában, és különben sem tartja homofóbnak, de el kellett küldenie, hogy megvédje mind a csapatot, mind Souzát.

Fantasztikus sportkarrierje végén Mauricio Souza számára bizonyára elégtétel lehet, hogy a történtek után az elnök fia, Eduardo Bolsonaro kommentelt a volt játékos fotója alá, ahol a feleségével és a gyerekeivel látható:

„A balosok őrjönghetnek. Szép család!”
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató