2021. december 01. - Elza
EUR : 368.63
USD : 326.63
Időjárás ikon

Salvini: Az Európai Néppárt soha nem volt ennyire gyenge

A Liga vezetője beszédében egy olyan új európai parlamenti frakció létrehozását szorgalmazta, amely alternatívát jelenthet a szocialistákkal szemben.

A baloldallal szembehelyezkedő konzervatív és jobbközép európai politikai erőt vázolt fel Matteo Salvini, a Liga vezetője a csütörtök este tartott rendkívüli tanácskozásán, amelyet a párt irányvonalának meghatározására hívott össze.

Alternatíva a szocialistákkal szemben

A Liga politikusainak nyilatkozatai szerint Matteo Salvini a találkozón mondott beszédében kijelentette, hogy

az Európai Néppárt még soha nem volt ennyire gyenge.

„Meggyőződésem, hogy a Liga politikai vonala győzelemre vezet: elképzelhetetlen, hogy belépjünk a néppártba, mivel az alárendelte magát a baloldalnak” – idézték a Liga tagjai Matteo Salvinit, aki úgy vélte, a pártnak nem szabad a baloldal után futnia. Ehelyett Matteo Salvini olyan európai parlamenti frakciót szorgalmazott, amely alternatívát jelenthet a szocialistákkal szemben.

A Liga második embere is Salvini mögött

A találkozó előtti napon a Liga második számú politikusaként ismert Giancarlo Giorgetti gazdasági fejlesztésért felelős miniszter egy interjúban európai fordulatot szorgalmazott. Korábban Giorgetti nem titkolta, hogy a Liga és a néppárt közeledésén dolgozik. A párttanácskozásról kiszivárgott információk szerint Matteo Salvini azt mondta, a Liga tagjainak véleményét meghallgatja, de a döntéseket ő hozza meg. Sajtóértesülések szerint

Giorgetti teljes támogatásáról biztosította Salvinit.

Matteo Salvini országos konferenciát hívott össze december 11-12-re, amelyen a Liga programjáról döntenek. Orbán Viktor miniszterelnök szerdán videókonferencián tárgyalt Matteo Salvinivel és Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnökkel, a Jog és Igazságosság (PiS) párt elnökével egy új európai politikai csoport létrehozásáról.

Forrás: MTI

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató