2024. február 24. - Mátyás
EUR : 388.81
USD : 359.44
Időjárás ikon13°

Tarlós a Városháza tervezett eladásáról: Nem is tudom, hogyan juthat valakinek eszébe ilyesmi

„Elvárható lenne, hogy Karácsony Gergely tegyen egy komolyabb és később számonkérhető nyilatkozatot, már csak a saját érdekében is” – nyilatkozta a volt főpolgármester.

Reagált a napokban kibontakozó, Városháza eladását érintő botrányra Tarlós István főpolgármester. Ismert: csütörtök reggel az Index robbantotta a bombát, amikor azt írták: információik szerint a fővárost vezető koalícióhoz közel álló üzleti körök már meg is tették az első lépéseket

a főváros minden bizonnyal legértékesebb ingatlanának eladása érdekében.

Akkor még  Karácsony úgy reagált, hogy nem olvassa többé a portált.

Péntekre azonban újabb fejleményekkel bővült az ügy: mint arról az Index dokumentumok bemutatásával beszámolt, a Berki Zsolt tulajdonában lévő Northern Rock Kft. a Beák és Társa Ingatlanközvetítő Kft.-t bízta meg a Városháza értékesítésével.

A szerződés szerint 1 150 000 euró, azaz több mint 400 millió forint tanácsadói díj járna az ingatlanközvetítésért a cégnek. A tulajdonos Beák Attila Endre elismert név az ingatlanközvetítői szakmában és a Magyar Ingatlanszövetség (Maisz) elnökségének is tagja.

Beák Attila onnan is ismert, hogy még 2009-ben az ő közreműködésével adták el az MSZP II. János Pál Pápa – egykori Köztársaság – téren fekvő székházát. Az Index birtokába került szerződés szerint a Városháza vételára 100 millió euró plusz áfa lenne, ami meghaladja a 40 milliárd forintot. Ebből a hatalmas összegből fizetnék ki a sikeres értékesítés esetén a Beák és Társa Ingatlanközvetítő Kft. részére a közvetítői díjat is.

Karácsony újabb reakciója erre egy feljelentés volt,

közben Niedermüller Péter erzsébetvárosi DK-s polgármester belső vizsgálatot sürgetett.

„Elvárható lenne, hogy Karácsony Gergely tegyen egy komolyabb és később számonkérhető nyilatkozatot, már csak a saját érdekében is” – jelentette ki a Mediaworks Hírcentrumának megkeresésére Tarlós István.

Az egykori főpolgármester leszögezte: a Városháza eladása kezelhetetlen elképzelés, hiszen az épület Budapest egyik szimbóluma, közel kétmillió ember háza.

„Nem is tudom, hogyan juthat valakinek eszébe ilyesmi”

– hangoztatta.

Úgy vélte, nem igaz az a nézet sem, hogy a Városháza túl nagy – ahogy azt Horn Gábor írta.

„Ráadásul nemcsak a Városháza műemlék épület, hanem az alatta lévő terület is, ahol a régi városfal romjai húzódnak” – mutatott rá Tarlós István.

Forrás: Mandiner

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató