2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Elképesztő: Karácsonyék a Jófogáson hirdetnek több mint tízmilliárd forint értékben

Míg Karácsony Gergely azzal próbál kibújni a Városháza eladása körül kialakult botrányból, hogy az ügyet feltáró Indexet bírálja, addig egy érdekes dologra lett figyelmes a PestiSrácok.hu. A nyakig eladósodott önkormányzat a Jófogás nevű aukciós oldalon hirdet százhuszonhétmillió forintért egy erdőkertesi házat, amely szociális otthonként üzemelt, de már nem tartanak rá igényt, hiszen kell a pénz lóvéra. Az önkormányzat vagyonkezelő cége a portálon ezeken felül több mint egy tucat telket és/vagy ingatlant hirdet, amelyeknek összértéke hozzávetőlegesen tizenhárom milliárd forint.

Egy hónappal azután, hogy Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes szeptember elején bejelentette, sikerült eltapsolniuk a Tarlós István által hátrahagyott több mint száznyolcvan milliárd forintos pénzügyi keretet és Budapest azóta hitelből ketyeg, a főváros elkezdett túladni ingatlanain.

Kiderült az utóbbi napokban, hogy a Fővárosi Önkormányzat még a Városháza épületét is eladná, annyira kiürítették a kasszát, ám most szintet léptek, Karácsonyék mást is hirdetnek, ráadásul a Jófogás internetes börzeoldalon.

A portálon azt írják, hogy egy pályázati felhívás keretében a Budapest Főváros Önkormányzata 1/1 tulajdonát képező 2113 Erdőkertes, Petőfi Sándor utca 49. szám alatt található, 563. helyrajzi számon nyilvántartott, összesen 5762 négyzetméteres telket a rajta lévő szociális otthon megjelölésű ingatlant a rajta lévő, 1292 négyzetméter alapterületű felépítménnyel Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság által nyilvános, kétfordulós pályázat útján adnák el. A tájékoztatás szerint a második forduló pályázati (elektronikus) árverés formájában zajlik.

Karácsonyék ceruzája ráadásul vastagon is fog, ugyanis az épület szemmel láthatóan is rossz állapotban van – bárki lesz a vevő, sokat kell majd rá költeni. A fővárostól félórás autózással megközelíthető telket és a rajta a korábban szociális otthonként üzemelő építményt százhuszonhétmillió forintért adnák el. A hirdetés feladója amúgy a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. volt – Karácsony Gergely a Városháza eladása körüli botránnyal kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy bármilyen eladást a vagyonkezelő végez, ahogy amúgy jelen esetben is.

Ha valaki szívesen bizniszelne a főpolgármester úrral, még nem késett le semmiről, ugyanis december 13-ig kell beadni a pályázatot, a pályázati dokumentáció pedig október 13. és december 9. között vásárolható meg.

A pályázatra az jelentkezhet, aki egyszeri, vissza nem térítendő 50 000 Ft + áfa összegért megvásárolja a pályázati dokumentációt, elfogadja az abban foglaltakat és megfizeti a 10 000 000 Ft összegű pályázati biztosítékot úgy, hogy annak összege 2021. december 10. 24:00 óra határidői jóváírásra kerüljön BFVK Zrt. bankszámláján

– írták a hirdetésben.

ELVTÁRSAK, PÉNZHEZ KELL JUTNI!

Végigpörgetve, miket hirdet eladásra a fővárosi vagyonkezelő, látható, mekkora is a baj a főváros háza táján: összesen tizenhárom aktív hirdetésük van fent, amelyek összértéke megközelíti a nyolcmilliárd (!) forintot.

Ezek közül a teljesség igénye nélkül a legértékesebbek:

egy újpesti beépítetlen telek 889 millióért,
egy fejlesztési telek a Pomázi úton 1,9 milliárdért,
egy intézményi épület a XV. kerületben 863 millióért,
egy II. kerületi villa telekkel 900 millióért és
a Tétényi út piac telkét és magát az épületet kétmilliárdért.

Forrás: PS

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató