2024. május 24. - Eliza, Eszter
EUR : 386.15
USD : 355.93
Időjárás ikon24°15°

Kedden tartják az Elk*rtuk című film nemzetközi premierjét Brüsszelben

Deutsch Tamás szerint különös jelentősége van a helyszínnek.


 
November 9-én, kedden Brüsszelben is bemutatják az Elk*rtuk című magyar játékfilmet a Polgári Magyarországért Alapítvány Brüsszeli Képviselete és a Magyar Hullám Közéleti és Kulturális Társaság szervezésében – tájékoztatott a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportja pénteken.

Deutsch Tamás EP-képviselő, a képviselőcsoport vezetője az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte:

különös jelentősége van a brüsszeli premiernek, hiszen „itt állandóan a jogállamiságról próbálnak kioktatni minket”.

„Ugyanakkor 2006-ban a baloldali kormányfő, Gyurcsány Ferenc parancsára rendőrcsizmák tiporták a jogállamiságot hazánkban, az akkor már uniós tagállam Magyarországon” – tette hozzá.

Szavai szerint „Brüsszel urai, a »jogállamiság« élharcosai és az európai baloldal aktivistái azonban fülük botját sem mozdították. Ha kicsit is érdekli őket a jogállam valódi védelme, akkor jöjjenek el megnézni a jogállamiságra brutálisan rátámadó Gyurcsány-féle tömeges rendőrterrort bemutató filmet” – mondta a delegációvezető.

A 2006-os megemlékezésen alkalmazott rendőri erőszakot és a baloldali kormány bukását feldolgozó, igaz történeten alapuló politikai krimi nemzetközi premiervetítését kerekasztal-beszélgetés követi a filmkészítőkkel – tájékoztatott Deutsch Tamás.


Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató