2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Kamu Geri: szerintem nincs „Városháza-ügy”

A főpolgármester azt mondta, nem tervezik eladni a városházát, éppen ellenkezőleg, folyamatosan felújítják és igyekeznek kihasználni – hangzott el az ATV-n péntek reggel.

Az Index arról írt péntek reggel, hogy szerződés bizonyítja, hogy eladnák a Városházát, amelyben már meg is bíztak egy ingatlanközvetítő céget, hogy vevőt keressen Budapest Főváros Önkormányzata valószínűleg egyik legértékesebb ingatlanára. Karácsony Gergely az ATV-ben reagált a vádakra, szerinte sem döntés nem született a Városháza értékesítéséről, de „annak érdekében lépéseket sem tett a Fővárosi Önkormányzat, így arra megbízást sem adott”.

Szerintem nincsen ilyen ügy”

– mondta a főpolgármester az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Szerinte az Index egy olyan szerződést hozott elő, amit nem ők kötöttek. „Nem tervezzük eladni a városházát, éppen ellenkezőleg, folyamatosan felújítjuk” – szögezte le.

Karácsony szerint az egyedüli ésszerű magyarázat az, hogy „éppen egy sorsdöntő parlamenti választás előtt állunk, az előválasztás nagy siker volt, az ilyen típusú hírek pedig talán szerepelnek a kampánystratégiában, és talán valaki valakit felültetett”.

Karácsony Gergely közölte, hogy

feljelentést tett csalás gyanújával.

A főpolgármester szerint valaki azt a hamis látszatot keltheti, hogy a fővárosnak van ilyen terve, és ebből valakinek akár politikai előnye származhat.

Arra a kérdésre, hogy egyébként ördögtől való lenne-e egy költözés, azt mondta: „az eladás más történet,

ez ugyanis egy műemlék épület, ami nem feltétlenül városházának a legméltóbb,

de ezzel együtt ez nagyon fontos a fővárosnak, és szeretnék kihasználni.” Karácsony Gergely el tudna képzelni korszerűbb irodát, de ez a fővárosnak egy fontos vagyoneleme, amit nem is lehet eladni, a vagyontörvény szerint ugyanis nem is értékesíthető - tette hozzá.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató