2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Fokozódik a járványügyi rémuralom: Ausztrália befagyaszthatja a szabályszegők bankszámláit

A világjárvány kezdete óta Ausztrália már-már diktatúrára hajazó intézkedésekkel terrorizálja a lakosságot – a közparkokban letartóztatják az embereket, mert nem viselnek maszkot és egészséges embereket kényszerítenek többhetes karanténba.

Az ausztrál kormány a saját polgárait fenyegeti

„Az ausztrál kormány megtiltja az állampolgároknak, hogy hivatalos engedély nélkül elhagyják otthonaikat, kötelezi a maszkviselést még akkor is, ha az emberek a szabadban vannak és távolságot tartanak, beveti a katonaságot, hogy betartassa ezeket a szabályokat, betiltja a tüntetéseket, valamint letartóztatja és bírságot szab ki az ellenszegülőkre” – írta meg korábban a Makronóm. 

Az ausztrál kormány azóta sem tétlenkedik, a Daily Mail tudósítása alapján az elmúlt napokban a szabályozások odáig fajultak, hogy

az állampolgárokat – amennyiben nem fizetik ki a vírushelyzetre vonatkozó szabályok megsértéséért járó bírságot – a bankszámláik befagyasztásával és az otthonuk lefoglalásával fenyegetik.

A tanárok is erősen érintettek az ügyben

„James Merlino miniszterelnök-helyettes és oktatási miniszter bejelentette, hogy november végéig minden iskolai dolgozónak kötelező felvenni az oltást” – ismertette korábban az ausztrál kormány intézkedését a Makronóm.

„Annak ellenére, hogy az oktatási minisztérium felmérése szerint a 37 ezer iskolai dolgozónak már 98 százaléka vett fel legalább egy oltást, nagy felháborodást keltett a szigorítás a tanárok körében. A tiltakozók levelet is küldtek a minisztériumnak, mondván hátrányos helyzetbe kerülnek azok a tanárok, akik nem szeretnék beoltatni magukat.”

Kötelező karantén saját költségen

Vagy oltatnak, vagy felmondanak – sok ausztrál állampolgárnak csak ez a két választási lehetősége maradt, ez nagyban megnehezíti a bírságok kifizetését. A Daily Mail jelentése szerint „azok a queenslandi lakosok, akiket a Covid szabályainak megsértéséért bírságoltak meg, azt kockáztatják, hogy a kormány 5,7 millió dollár visszafizetésének behajtása érdekében lefoglalja az otthonukat és befagyasztja a bankszámlájukat.”

Az ausztrál adatok szerint a nagy északkelet-ausztráliai államban több mint 3000 állampolgár nem fizette még be a kiszabott bírságot – a jelenlegi szám ennél jóval magasabb lehet, mivel az utolsó rendelkezésre álló adatok csak szeptember végéig követik nyomon a bírságok alakulását.

A fertőzöttnek nyilvánított queenslandi polgároknak saját költségükön kell szállodai karanténba vonulniuk, melynek végén az állam „benyújtja a számlát”. 

„Jogosan várják el a queenslandi lakosok, hogy az »utazók« (karanténba vonulók) fizessék ki a szállodában töltött idejüket és ne az adófizetőket terhelje a számla” – idézi a Queensland Health, egy minisztériumi egészségügyi szervezet szóvívőjét a Brisbane Times. 

A Queensland Health magánbehajtót is alkalmaz annak érdekében, hogy a szállodai karantén közel 5,7 millió dolláros összegét behajtsák az embereken. 

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató