2022. január 26. - Paula, Vanda
EUR : 360.52
USD : 319.41
Időjárás ikon-1°

Két aranypénzért adta el unokáit egy román nagymama

Sajátosan értelmezte egy, a dél-romániai Mehedinți megyében élő nő a nagyanyai gondoskodás kinyilvánítását: úgy próbálta két kiskorú, kilenc, illetve tizenkét éves lányunokája számára a boldog életet biztosítani, hogy „kiházasította” vagyis egyszerűen eladta őket. Az üzletről azonban a hatóságok is értesültek–derül ki a foter.ro hírportál cikkéből. 
 
A két kislányt a nagyanyjuk nevelte, mivel édesapjuk nincs, édesanyjuk pedig mentális problémáktól szenved. Eddig úgy tűnt, nincs is semmi gond, ám a hét elején a nő szomszédai a megyei gyermekvédelmi hatósághoz fordultak, mivel a fülükbe jutott, hogy eladta a két kislányt. A hír igaznak bizonyult: mint kiderült, a nő fejenként egy aranypénzért „feleségül adta” a két kislányt. Egy aranypénz értéke mintegy ezer euró, tehát kétezer eurót keresett a „nagyszerű bizniszen”. Utólag azonban a tizenkét éves lány hazatért, mert, mint mondta, új „családjában” bántalmazták. Az értesülések szerint a „férjek” is kiskorúak.

GYERMEKOTTHONBA KERÜLTEK A LÁNYOK

A nő ellen természetesen büntetőeljárás indult, az ügyben kiskorúakkal szembeni rossz bánásmód és szexuális agresszió miatt is vizsgálódnak. A két kislányt egyelőre gyermekotthonban helyezték el, egy gyermekpszichológus szerint ugyan eleinte – érthető módon – zavartan viselkedtek, de azóta egy tanácsadói program keretében foglalkoznak velük, a körülményekhez képest nagyjából rendbe jöttek érzelmileg, és a szakemberek azon igyekeznek, hogy sikerüljön túllépniük az átélt traumákon. A szomszédok szerint egyébként nem lehet azt mondani, hogy a „tranzakcióig” nagyanyjuk rosszul bánt volna a két kislánnyal, sőt: gondoskodott róluk, tiszták és ápoltak voltak. Mostantól azonban vélhetően nemigen lesz alkalma, hogy „gondoskodjon” róluk.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató