2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Márki-Zay Péter szerint a rezsiárak maximalizálása „kommunista ötlet”

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje szerint is tarthatatlanul el fognak szabadulni a világpiaci árak, de nekik nem céljuk ezeket megállítani a határon.
 
 

„Azt hiszem, hogy Deutsch Tamás mondta azt, hogy megállította a Fidesz a határokon az energiaárak világpiaci emelkedését. Volt erre már példa, egyébként ezt csak kommunizmusban lehetséges elképzelni” – fogalmazott Márki-Zay Péter a közösségi oldalára vasárnap feltöltött videójában.

Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje szerint a rezsiárak maximalizálása „kommunista ötlet”.

A politikus emlékeztetett: „amikor ezek a kommunista ötletek előjönnek, hogy 360 legyen a kenyér, vagy állítsuk meg... Emlékeznek, a hetvenes években, amikor volt egy világpiaci olajárrobbanás, hogy ez egy rendkívül komoly változást indított el a világpiacon és a világgazdaságban is. Akkor is egy ideig azt gondolták, hogy mi, itt, a kommunista blokk védve vagyunk a világpiaci hatásoktól, nem voltunk védve. Az egész rendszer összeomlott ebbe az olajárrobbanásba, és abba, hogy ezt meg akarták állítani a határon”.

Márki-Zay: Most valóban egy olyan időszak következik, amikor tarthatatlanul elszabadulnak ezek az árak

A politikus kifejtette azt is: „nekünk nem az a célunk, hogy megállítsuk a határon a világpiaci árakat, nekünk az a célunk, hogy okosan és lopás nélkül oldjuk meg azokat a problémákat, amelyek Magyarország elé kerültek”. Mint mondta:

Az elmúlt tíz évben ugyanis Orbán Viktor valóban csökkentette a lakossági energaiárakat, sőt, nem csak energia, ugye: víz, kéményseprés és egyéb rezsiköltségeknek is csökkentette az árát, átlagosan 20 százalékkal”.

Ugyanitt bár Márki-Zay elismerte: „most valóban egy olyan időszak következik, amikor tarthatatlanul elszabadulnak ezek az árak a világpiacon”, szerinte „hogyha mi biztosítjuk önöknek, mindenkinek, a leggazdagabbaknak is, a fideszes oligarcháknak a medencéjéhez, annak a fűtéséhez használt gáznak az árát és mesterségesen alacsonyan fogjuk tartani, hát akkor valószínűleg ezt önök fogják megfizetni”.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató