2022. január 29. - Adél
EUR : 357.28
USD : 320.92
Időjárás ikon

Szivárványos gyalogátkelőhelyeket avatnak Franciaországban

Erős lépésre szánta el magát a franciaországi Bègles önkormányzata, amely a városháza előtt két, az LMBT-közösség színeiben pompázó gyalogátkelőhelyet avat fel november 16-án.


Clément Rossignol-Puech, Bordeaux Bègles városrészének polgármestere és az önkormányzati tisztségviselők a létesítmények szimbolikus elhelyezésével „meg kívánják erősíteni Bègles-ben a befogadás és a tolerancia értékeit, mert Bègles mindenkié, ahol mindenkit szívesen látnak, és mindenki megtalálja a helyét”.

 
Bégles nem ma indult el a meleg büszkeség menetén

Bégles úttörőnek volt mondható a homoszexuális házasságok elismerésében is, 2004-ben Noël Mamère, az akkori polgármester Franciaországban elsőként ünnepelte az azonos neműek házasságát, majdnem tíz évvel azelőtt, hogy a törvény azt engedélyezte volna.

A bègles-i városháza sajtóközleményében úgy fogalmazott: az LMBTQI+ emberek jogaiért és általában az egyenlőségért folytatott harc mindig is a város identitásának középpontjában állt. A város folytatni kívánja ezt a küzdelmet az intolerancia és az emberek nemi identitásuk, illetve szexuális vagy affektív irányultságuk miatti megkülönböztetése ellen.

A bordeaux-i előváros a szivárványos gyalogátkelőhelyek felállítása mellett november 2. és 16. között az egyenlőség és sokszínűség alkalmából a városházára kitűzi a meleg büszkeség zászlaját is.

Forrás: Hirado.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató