2021. december 03. - Ferenc, Olívia
EUR : 362.22
USD : 319.84
Időjárás ikon

Több ezer migráns torlódott fel a belarusz-lengyel határon - Videó

Egyre nagyobb a feszültség Lengyelország és Fehéroroszország között.

Ma délután a közösségi oldalakon is követni lehetett, hogy több ezer migráns indult meg a lengyel határ felé.

 

A lengyel határőrség közzétett egy videót, amelyen fehérorosz határőrök láthatóak, amint migránsok egy nagy csoportját készítik elő a lengyel határ illegális átlépésére.

Lukasenko ISIS fegyveresei átlökik a nőket, gyerekeket a lengyel határ kerítésén, és emberi pajzsot alkotva megakadályozzák, hogy visszatérjenek Fehéroroszországba. 

Helyi jelentések szerint a tegnapi minszki nagygyűlésen a migránsok úgy döntöttek, hogy ma 12-kor a Kuznica-Bruzgi határátkelőhelyre költöznek, hogy egy nagy csoportban kíséreljék meg a határátlépést. Mikor az első csoportok már megérkeztek, a sofőrök azt mondták, annyi taxi van, hogy forgalmi dugót okoztak.


Mindeközben német NGO aktivisták egy csoportja, a Seebrucke civil szervezet tagjai engedélyt kértek a német belügyminisztériumtól, hogy buszokkal taxizzák az illegális migránsokat a lengyel-belorusz határról Németországba. Ezt elutasították a hatóságok. 

"A személyek engedély nélküli szállítása és az esetleges illegális beutazás Németországba jogi és büntetőjogi következményekkel járhat."

- közölte a német belügyminisztérium.


Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató