2021. november 28. - Stefánia
EUR : 367.69
USD : 326.4
Időjárás ikon

Felmérés: Orbán utcahosszal vezet Márki-Zay előtt

Nem tud lendületet venni a baloldal miniszterelnök-jelöltjének kampánya. Arra a kérdésre, hogy Orbán Viktor és Márki-Zay Péter közül kit választanának miniszterelnöknek, november elején a magyarok 52 százaléka Orbán Viktort nevezte meg, és csak 37 százalékuk Márki-Zay Pétert

–  írta legújabb kutatásának eredményeit ismertetve a Real PR 93.

A közvéleménykutató cég közleményéből kiderül az is, hogy a településtípus szerinti bontás alapján Orbán Viktor kifejezetten vidéken erős. 

Hozzátették: mindössze a választók 11 százaléka bizonytalan abban a kérdésben, hogy kit választana Orbán és kihívója közül, azaz kijelenthető, hogy a jelenlegi miniszterelnök sokkal népszerűbb, mint baloldali kihívója. 

A településtípus szerinti bontásból kiderül, hogy 

Márki-Zay Péter csak a fővárosban tudja a választók relatív többségét megszólítani. 

– Budapesten 47 százalékos népszerűségével épphogy megelőzi Orbán Viktort, aki 43 százalékos népszerűségnek örvend a fővárosban – jegyezték meg. 

Jelezték azt is, hogy távolodva a fővárostól már egészen más a helyzet: a megyei jogú városokban egy Orbán–Márki-Zay párharc 45-43 arányban már Orbán javára billenne el. 

Az ennél kisebb városokban 53-37, a községekben pedig 61-26 arányban Orbán Viktort támogatnák a választók. 

– Márki-Zay Péternek tehát nem sikerül megszólítania a vidéket, amelynek hiányában aligha lehet valaki miniszterelnök Magyarországon – összegezte az eredményeket a Real PR 93. 

Forrás: MNO

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató