2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Márki-Zay: Így fogom legyőzni Orbánt a választáson

Egy olasz lapnak adott interjúban az ellenzék miniszterelnök-jelöltje arról beszélt: a magyar politika tele van gyűlöletbeszéddel, Orbán Viktor pedig csak hazugságokat terjeszt.

Márki-Zay Péter interjút adott a Repubblica.it-nek, amelyben a választások kapcsán beszélt a terveiről. Az ellenzék minszterelnök-jelöltje szerint a miniszterelnöknek csökken a támogatottsága.

„A Covid által, a járvány elleni küzdelem hatékonyságának hiánya miatt megtizedelt idősebb generáció szavaz Orbánra, nem pedig a fiatal tehetségek” – vélte.

Márki-Zay szerint Orbán Viktor csak hazugságokat terjeszt

Márki-Zay szerint a magyar politikai vita évtizedek óta tele van gyűlöletbeszéddel, a kormányfő pedig csak hazugságokat terjeszt a médiában. Elmondta: szükség van a migráció ellenőrzésére, de nem úgy, ahogy Orbán teszi, hanem Európával együtt. A nemzetközi kapcsolatokról elmondta, hogy „az USA, Németország és Franciaország is kapcsolatban áll Moszkvával és Pekinggel, de nemzeti és nyugati érdekeket támogatnak. Orbán ennek az ellenkezőjét teszi, hátrányos és abszurd szerződéseket köt” – mondta, hozzátéve, hogy ennek véget akar vetni. A választási kampány tisztességességével kapcsolatban úgy vélte, szükség lesz nemzetközi megfigyelőkre, a médiaszabadság hiánya miatt is.

 

(mandiner.hu)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató