2024. május 23. - Dezső
EUR : 386.15
USD : 355.93
Időjárás ikon24°15°

Szilvásy György szerint történelemhamisítás az ElkXrtuk

Pert fontolgat a volt titokminiszter.

Ügyvédekkel konzultál Szilvásy György, a Gyurcsány-kormány polgári titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli minisztere arról, hogy milyen lépéseket tehet azért, ahogyan őt az ElkXrtuk című mozifilmben ábrázolták – írja a Népszava. Hozzátették: Szilvásy azonban nem bizakodik: azt mondta, hogy „az alkotói szabadságra hivatkozva sok hazugság is büntetlenül elhangozhat”.

Szilvásy szerint 2006 őszén bár ő irányította a titkosszolgálatokat, a rendőrséghez nem volt köze.

A filmben látottakkal szemben „soha nem volt kékvillogós autóm, soha nem száguldoztam, soha nem üldöztem senkit” – mondta Szilvásy.

A volt miniszter a Népszavának elmondta, hogy „az akkor ellenzékben lévő Fidesz – folytatta – képtelen volt elviselni, hogy 2006 tavaszán elveszítette a parlamenti választásokat, és az erőszaktól sem visszariadva mindent megtett, hogy megdöntse a kormányt.

A Fidesz vitte utcára a törő-zúzó, gyújtogató tüntetőket, most pedig a baloldalt próbálja azzal vádolni, amit ő maga csinált.

A Fidesz durva történelemhamisítást követ el, goebbelsi módszerekkel akarja átírni a múltat” – állította Szilvásy György. A filmben csak „Endreként” megjelenített Hahn Endre korábban elmondta: hitelrontás miatt lehetséges, hogy pert fog indítani a film alkotói ellen.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató