2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Deutsch: Gyurcsány politikai és történelmi bűnt követett el az 1956-os forradalom 50. évfordulóján

A Fidesz EP képviselőcsoportjának vezetője kedden Brüsszelben, az Elk*rtuk című magyar játékfilm nemzetközi premierjén beszélt.

Az 1956-os forradalom 50. évfordulóján, 2006. október 23-án kettős gyalázat esett meg Budapest utcáin, Gyurcsány Ferenc egyszerre követett el politikai és történelmi bűnt – jelentette ki Deutsch Tamás, az Elk*rtuk premierjén Brüsszelben.

„Soha el nem évülő politikai bűn”

Deutsch Tamás a Polgári Magyarországért Alapítvány Brüsszeli Képviselete és a Magyar Hullám Közéleti és Kulturális Társaság szervezésében tartott filmbemutatón emlékeztetett arra: Gyurcsány Ferenc utasítására a saját miniszterelnöki hazugságai ellen tiltakozók letörésére és

a baloldali kormány ellen tüntetők megfélemlítésére tömegesen törvénytelen rendőri erőszakot alkalmaztak Budapest utcáin.

„Soha el nem évülő politikai bűn, hogy politikai parancsra, hideg fejjel és előre kitervelten a szó szoros értelmében véres rendőrcsizmák tiporták a jogállamiságot Magyarországon", ez nyílt hadüzenet volt a legelemibb demokratikus és jogállami normák ellen” – hangoztatta.

Szavai szerint a posztkommunista utódpártok, a magyar baloldal derékhada a rendszerváltoztatás óta nem képes megemészteni 1956 örökségét. A megtorlók utódpártjaiból, a posztkommunista erőkből álló magyar baloldal demokratikus politikai legitimációját ugyanis megkérdőjelezi az 1956-os forradalom öröksége.

„Gyurcsány 15 éve rendőrterrort alkalmazott a más politikai véleményen lévőkkel szemben és a posztkommunista magyar baloldal vezéreként elégtételt akart venni a jóakaratú magyarokon az '56 miatti személyes, családi és az egész posztkommunista baloldalt keresztül-kasul átjáró politikai frusztrációikért” – fogalmazott.



Brüsszel hallgatott a gyurcsányi erőszakkal kapcsolatban

A Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának vezetője azt monda:

példátlan, hogy egy uniós tagországban a politikai tiltakozást a diktatúrákra jellemző módon a rendőrterror eszközével verjenek le,

a hatalomtól eltérő véleményen lévő ártatlan emberekkel szemben pedig fizikai és büntetőjogi megtorlást alkalmazzanak.

„Brüsszel urai 2006-ban mégis hallgattak és azóta is mélyen hallgatnak a jogállamiságot alapjaiban megrengető gyurcsányi erőszakkal kapcsolatban. A magyarokat, a jogállamiságot és a demokráciát egyaránt cserbenhagyó cinkos falazás és hallgatás a 2006. október 23-i Gyurcsány-féle rendőrterrorral kapcsolatban teljességgel hitelteleníti a brüsszeli bürokraták minden szövegelését a jogállamiságról”

– mondta.

A magyar baloldalt soha többé nem szabad még a hatalom közelébe sem engedni, mert máskülönben újra fegyvert fog a nemzetére – zárta köszöntőjét Deutsch Tamás.


Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató