2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Lopta a gázt az ukrán energetikai miniszter

Kifizetetlen gázszámlák miatt folyt bírósági eljárás az ukrán energetikai miniszter és a szolgáltató cég között, áll az ua.news hírében.


 
German Haluscsenko a Kijivoblgaz szolgáltató ellen indított bírósági pert, mert a miniszter szerint nem igaz, hogy 76 ezer hrivnyás tartozást halmozott fel. A pénzt pedig megalapozatlanul próbálja behajtani a vállalat. Haluscsenko követelte, hogy a bíróság minősítse jogtalannak a szolgáltató követelését és kapcsolják vissza az otthonába a megszüntetett gázszolgáltatást.

A TÁRCAVEZETŐ SZERINT MEGHIBÁSODOTT A GÁZÓRÁJA, EZÉRT MUTATOTT A VALÓSÁGOSNÁL NAGYOBB FOGYASZTÁST.

A per során az igazságszolgáltatás javasolta a feleknek a vita békés rendezését. Ehhez csak az kellett volna, hogy a miniszter beengedje az otthonába a gázszolgáltató cég szakembereit, hogy azok megbizonyosodjanak a gázóra műszaki állapotáról. Ám Haluscsenko nem nyitott ajtót az ellenőröknek.

A bírósági tárgyaláson bizonyítást nyert, hogy a miniszter az otthona hálózatról történt lekapcsolását követően egyszerűen feltörte a leplombázott elzárót és gyakorlatilag lopta a gázt. A bíróság ezért elutasította a miniszter kérelmét és az alperes szolgáltatónak igazat adva kötelezte Haluscsenkót a 76 ezer hrivnyás gáztartozás kifizetésére.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató