2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Juszt: Látni kell azt a hihetetlen erőszakosságot, ahogyan meg akarják vásárolni a Ferihegyi repteret

Elképesztő gyűlölet árad a bukott tévésből. Még meg akarja magyarázni a magyar embereknek a kommunista, hogy miért nem jó nekik, ha az Orbán-kormány visszavásárolja azt, amit az elvtársai eladtak szarért-hugyért...

Ezt tudta kiizzadni magából a Juszt nevű senki:

„Nem szeretném, hogy igazam legyen, de sajnos – megint az lehet.  Ha picit figyelmesebben olvasunk, akkor látni kell azt a hihetetlen erőszakosságot, ahogyan meg akarja vásárolni a Ferihegyi repteret – jó, tudom ők már nem így hívják – Orbán. Messze ára felett fizetne érte. A gyorsaság is feltűnő, hiszen nem is csinált titkot abból, hogy még a választások előtt szeretné lebonyolítani. És mindezt vajon hogyan?

Szerintem először is kibocsátanak egy kötvényt a magyar állam nevében, a nemzetközi piacon – mondjuk 5 milliárd euró értékben. Ebből kifizetik a repteret, amit azonnal szétdobnak az általuk felügyelt alapítványok valamelyikébe, s onnantól kezdve az kap, vehet belőle, akit Orbán kijelöl. És máris kész a buli. De hogy mi – egyszerű állampolgárok – se maradjunk ki a játékból, nekünk meghagyja a kötvény visszafizetésének sok-sok éves kötelezettségét.

Azt pedig egy Fideszestől hallottam, hogy hasonló módon szerették volna a legnagyobb »pénzgyártó automatát«, a Szerencsejáték RT-t is ellopni. Itt egyetlen akadályba ütköztek, amit jelenleg nem tudnak kikerülni – de ismerve a találékonyságukat lehet ezt is sikerül – az Uniós szabály szerint két lehetőség van szerencsejáték szervezésére. Vagy állami monopólium van, vagy teljesen meg kell nyitni a piacot, tehát bárki szervezhet. Szerintem ezt is kifogják tudni kerülni. Ugye nem lesz igazam?”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató