2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Kubatov: A Fradi mindig a megszűnés szélére került, amikor baloldali kormányok voltak

A Ferencváros elnöke szerint – fogalmazott az Üllői út 129.-nek adott interjújában – az ellenzékiek sportszeretete annyiban merül ki, hogy az ingyenjegyeikkel kimennek a magyar állam által épített stadionba és ott vidáman szelfizgetnek.


 
A Ferencváros elnökének hosszabb távú tervei vannak, nem áprilisig tervez – derül ki az Üllői út 129. interjújából. Kubatov Gábor elmondta a portálnak, hogy aki ismeri a Fradi történelmét, az tudja, amikor a baloldal kerül kormányra, bármi is legyen a klub vezetőjének a neve, akkor a Ferencváros számára nehéz idők jönnek. „Ha megnézzük a Ferencváros csődjeit, azok szocialista-kommunista rezsimek alatt történtek. Így volt ez a ‘47-től tartó időszakban 1990-ig, és a rendszerváltást követően a Fradi a megszűnés szélére került mindig a baloldali kormányok regnálása idején – fogalmazott.

Kijelentette, ne legyen kétsége senkinek, amennyiben tavasszal győz az ellenzék, megpróbálnák a Ferencvárost megint ellehetetleníteni. A sportvezető-politikus utalt arra, hogy elég csak az elmúlt időszakot végiggondolni, a baloldal gyűjtött már aláírást a

budapesti olimpia megpuccsolására, háborgott a stadion- és edzőközpont-építéseken,

támadta az utánpótlás nevelésre fordított pénzeket.

„Az ő sportszeretetük annyiban merül ki, hogy az ingyenjegyeikkel kimennek a magyar állam által épített stadionba és ott vidáman szelfizgetnek” – állítja. S emlékeztetett, abban a pillanatban, ahogy hatalomra kerültek a kilencedik kerületben, illetve a fővárosban, azonnal megvonták a Fradi támogatását.

„Ennek ellenére azt gondolom, hogy a Fradi most talán képes lenne megmaradni, mert nem úgy állunk, mint 2010-ben, olyan rendszert, brandet építettünk fel, hogy működőképesek tudnánk maradni, ha kisebb költségvetéssel is – közölte. Majd arra utalt, hogy

„a baloldali, szocialista szándék eddig mindig a Fradi bedöntése volt.

Így volt ez 1997-98-ban a Dicobe-bal, amikor 2002 után rávették Várszegit, hogy nem kellene a Fradit támogatnia, ami után jött a csőd 2006-ban”. Kubatov emlékeztetett, hogy az akkori kormányzati szándék az volt, hogy a Fradi stadionját költöztessék el az Üllői útról a város szélére, „ezzel szemben mi úgy tudtuk felépíteni az új otthonunkat ott, hogy az közben jelentős nyereséget hozott az államnak” – jelentette ki. Ezek a beruházások pedig a stadion környékét nagyon „felhúzták” a korábbi áldatlan állapotokhoz képest, állítja.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató