2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

 “Csak némi aprót, még előválasztás előtt” - Bige máris pénzelni kezdte Márki-Zayt

Alig robbant be a hír, mi szerint Bige László felajánlotta, hogy “annyi pénzt ad Márki-Zay Péternek, amennyit csak kér”, a baloldali pénzember már meg is kezdte az ellenzéki jelölt annyi támogatását és meg is dobta “némi zsebbpénzzel” a hódmezővásárhelyi polgármestert.

Annyi támogatást Márki-Zay Péternek, amennyit kér – ezt a hvg.hu-nak mondta Bige László vállalkozó. Az Egyenes beszédben azt is elárulta, hogy előválasztás során “némi aprót” már adott az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjének. Az ATV azon kérdésére, hogy adott-e már pénzt a jelöltnek, a baloldali oligarcha úgy válaszolt, hogy

 “csak némi aprót, még előválasztás előtt”.

A némi apró pár millió forint volt, azóta nem beszéltek erről. Azt nem tudja megmondani, hogy ki kezdeményezett, valamikor találkoztak, és ő felajánlotta, hogy megtámogatná. Azt is elmondta, hogy sem Karácsony Gergely, sem Gyurcsány Ferenc nem kapott tőle pénzt. Szerinte követendő az, amit Márki-Zay Péter csinált, hogy a mozgalma számára csinált egy bankszámlát, és arra utalhat mindenki, aki őket szeretné támogatni. Bige László szerint ez transzparens, nyilvánosságra lehet hozni, és akkor tiszta, hogy ki mennyit kapott. Budai Gyula fideszes képviselő vörös bárónak nevezte Bigét, aki azért támogatja Márki-Zay Pétert, mert abban bízik, hogy majd megvédik a vállalkozót az igazságszolgáltatástól. Bige László szerint Budai Gyula magából indul ki. A Versenyhivatal 11,5 milliárdot szabott ki Bigiéékre – azt mondta a műsorban, hogy senki másra nem szabtak ki ennyit, és szerinte nincs olyan bíróság, aki jogosnak tartaná ezt.

Forrás: PS

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató