2021. december 01. - Elza
EUR : 368.63
USD : 326.63
Időjárás ikon

Németország elkezdett összedőlni, mint a kártyavár

Szerencsére nem az áramszolgáltatás szünetelt, de több mint egy óráig elérhetetlen volt a rendőrség, valamint a mentőszolgálat és a tűzoltóság közös központi segélyhívó száma csütörtökön kora reggel Németország nagy részén.

A rendőrség 110-es, és a mentőszolgálat és a tűzoltóság 112-es közös segélyhívó számát üzemeltető Deutsche Telekom távközlési szolgáltató adatai szerint a fennakadás 4:30-tól 5:40-ig tartott.

A fennakadás oka egyelőre ismeretlen.

A rendőröket, a mentőket és a tűzoltókat a 16 tartomány közül 11-ben nem lehetett felhívni, köztük Berlinben, Hamburgban, Baden-Württembergben és Szász-Anhaltban. Alsó-Szászországban a rendőrség és a kórházak nyilvános telefonvonalai is süketek voltak.

A fennakadásról mindenütt igyekeztek tájékoztatni a működő csatornákon, például a katasztrófákra figyelmeztető okostelefon-alkalmazásokon (Katwarn, Nina) és a Twitteren.

Legutóbb szeptemberben volt hasonló meghibásodás a Deutsche Telekom hálózatában, akkor főleg a 112-es telefonszámon nem lehetett segítséget kérni, egyes helyeken pedig a 110 is süket volt. A fennakadás nagyjából 30 percig tartott.

 

MTI

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató