2022. január 29. - Adél
EUR : 357.28
USD : 320.92
Időjárás ikon

Véletlenül leadott lövés végzett egy lengyel katonával a belarusz határon

A katona halálát baleset okozta, „harmadik fél” nem vett részt benne.


 
 Véletlenül leadott lövés végzett egy lengyel katonával, aki Lengyelország Fehéroroszországgal közös határán teljesített szolgálatot – közölte szombaton este Stanislaw Zaryn, a titkosszolgálatokat felügyelő lengyel miniszter szóvivője a Twitteren.

Az illetékes szerint a lövést egy lengyel szolgálati fegyverből adták le. „Az előzetes vizsgálati eredmények szerint lövést adtak le egy katonai fegyverből, aminek következtében egy katona életét vesztette, a történtekhez harmadik személynek nem volt köze” – olvasható a katona parancsnokának közleményében, amelyet Zaryn a mikroblogján közzé tett.    

Lengyelország, Litvánia és Lettország határaihoz hónapok óta illegális bevándorlók ezrei érkeznek Fehéroroszország irányából. Idén a lengyel határőrség már több mint 33 ezer illegális határátlépést akadályozott meg a lengyel-fehérorosz határon. Az Európai Unió azzal vádolja Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnököt, hogy a migránsok határra szállításával a rezsimje ellen elrendelt nyugati büntetőintézkedésekért akar visszavágni.

Forrás: MTI

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató