2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

A Budapest Pride egyik vezetője is az LMBTQ-díjazottak között van az MTV EMA gálán

A budapesti Papp László Budapest Sportarénában rendezik meg a 2021-es MTV EMA díjátadót vasárnap, ami idén egy új díjjal bővül „Generation Change” néven, ezt olyan aktivisták közt sorsolják majd ki, akik világszerte küzdenek az LMBTQ+ jogokért, írja a Teen Vogue.

A 2021-es MTV EMA Generation Change díjazottjai Amir Ashour, Matthew Blaise, Sage Dolan-Sandrino, Erika Hilton és Radványi Viktória. Őket a vasárnap esti EMA-ünnepségen ünneplik majd, és mindegyik győztes kiválaszthat egy-egy szervezetet vagy civil szervezetet, ami pénzt kap az MTV-től.

A jelöltek közül Radványi Viktória tagja a Budapest Pride vezetőségének, Magyarország első feminista és antirasszista LMBTQ+ civil szervezetének.

Az már korábban kiderült, hogy az idei MTV díjátadó kifejezetten ki akar állni az LMBTQ+ jogokat sértő intézkedések ellen, Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter pedig korábbi sajtótájékoztatóján azt mondta, az idei gálát a kormány provokálására akarják használni.

Chris McCarthy, az MTV Entertainment Group Worldwide elnök-vezérigazgatója azt mondta,

nagy megtiszteltetés az is, hogy kiállhatok az LMBTQ+ testvéreim mellett, amikor a 2021-es MTV EMA ünnepet Magyarországról közvetítjük.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató